Utelåst..

Umgåts med Emma hela långa dagen och det är alltid lika trevligt även fast denna dag har inneburit en hel del stress, glömska men med mycket skratt. ja vad vi haft för oss för bravader kan vi ta någon annan gång, men vi ska väl tacka gudarna att det inte slutade värre, för då hade vi nog vart tvugna att lägga ner ccw och det hade då inte gått för sig.
Vid åtta satte sig en annan på bussen hemåt för att ta tag i packning och tvätta så det inte skulle bli så körigt i morgon men när en annan kommer hem då har morsan glömt att lägga ut nyckeln, så där sitter man utan pengar på mobilen och inte en aning om när de ska komma hem. Så två timmar fick jag spendera på verandan innan min bror dök upp och kunde släppa in mig i mitt eget hus,  jag har nog aldrig vart så lycklig att se han, sen kan vi ju tacka för att jag har en rekoderlig spel telefon ( med plast knappar som han på ON /OFF inte rekomenderar), haha. Får även tacka Emma & Madde för ert sociala stöd över telefonen.
Kvällen slutade iaf riktigt bra med två timmars big brother och bara en massa slöande på soffan,
som min pappa skulle ha sagt, man har rätt att vara lat (ibland)

Känns lite som om vi hunnit med allt vi skulle göra under denna sommar på bara en vecka här hemma och vi har redan börjat blicka framåt tills vi drar igen. Frågan är ju bara vart, blev riktigt pepp att dra tillbaka till Narvik då Emma fick sms av Malin (molle) att hon kunde hjälpa till att kika efter boende där uppe, trivdes ju så himla bra där med alla underbara människor och den otroliga naturen. På ett sätt känns Narvik som hemma. Ja vi får se hur vi gör, men det är ju inte omöjligt som sagt.

classic car week på söndag , så efterlängtat så bra. Kommer nog bli en riktigt galen vecka.


Finns inga ord, trodde aldrig att de skulle bli så här.
Men det är kanske just så det är, livet har sin gång.


påterseende
kärlek/ ds

vi lämnar dimman del 2


Torsdag:
vaknade upp vid madde och var väl lite halv seg och röd som en kräfta visserligen hade det lagt sig lite. Men det var då inte på tal om att jag skulle kunna ha nå kjol eller klänning som visade benen. Drog ner på stan för att göra ett besök på systemet innan hemfärd. men när jag står där inne och ska betala så säger kärringen i kassan att mitt norska legg inte räknas som ett giltigt legg på systemet längre, pga av att bilden tydligen var för liten och att de på så sätt skulle vara för lätt för att någon annan skulle kunna låna det och använda det. Ren jävla bullshit, de syns då mer på det legget att de är jag än vad det är på det svenska. Men va skulle man göra när jag bara hade det norska och hon var stenhård så då var det bara att traska ut därifrån tomhänt och sur arg som fan. Fick sedan åka in senare på eftermiddagen med mitt svenska för att kunna handla, dock tog jag en annan kassa för att slippa träffa kärringen igen. Sedan bestämde vi oss för att ge logärn en andra chans eller ja mest emma, jag hade en rätt rolig tisdag där men inte hon. Så vi beslöt oss för att gå ut för att vara pruttfullast på hela stället och bara röja, kan berätta att den planen gick rätt bra, Emma var nog absolut fullast av alla och dansade på bord och bänkar, patrik berätta sedan för oss att han & Emma suttit och pratat i 20 minuter och han hade inte hört ett dugg vad emma sagt, hon hade tydligen bara suttit och mumlat, haha. eller så har hon väl snackat en massa norska och ingen har fattat ingeting. Plus att Emma snor min mobil och ringer till arvingarna och gastar och frågar varför inte han är i logärn, hon bör egentligen ha stryk speciellt för att han tror att de var jag som ringde, men va fan aja. Men en annan är kanske inte så mycket bättre, ringer ett visst norge samtal vid halv fyra på morgonen, lyckat , njaaa kanske inte. men vi har ju tydligen haft en del att prata om eftersom vi pratat i mer än 20 minuter  men hade ju vart roligt om man visste vad vi pratat om, men som sagt vi har väl våra aningar. Pratade även med Silje och det var då bara roligt att höra din röst. du måste komma och hälsa på oss bruden!



Fredag: vaknade upp av gassande sol, helt underbart. Får sedan en tankeställare om vart fan emma kan befinna sig då det senare kommer fram att hon befinner sig vid sundlöfs stuga. Så en annan traskar bort till henne och så går vi ner till stranden där alla sitter, efter en stund slänger emma ur sig att hon ska ha min mobil för hon ska då ringa kräftan nordvall och de gör hon och då ska vi bara lägga till att de har typ aldrig pratat med varandra så vi kan dra slutsatsen att emma var pruttfull på morgonen också. Bestämde iaf att vi skulle hem till han för att bada pool och käka kräfter. Men att ta sig ifrån logärn är inte det lättaste så vi tänkte att ja men vi stannar väl i några timmar och bara glassar i solen för som sagt det är helt underbart att befinna sig i logärn när det är sol. Skulle sedan ut och åka båt, men de ville ju alla andra också och då bestämde jag och emma oss för att bara ligga på bryggan och sola istället. Kan ju iaf säga att det känns att solen tar en aning mer här än vad den gjorde uppe i narvik, så för att lyxa till det hela lite öppnar emma en öl och sedan var hon igång igen, emma körde en hel dags fylla, en annan tog det lite lugnare och började nog inte förens vid fyra. Emil alm bör tucktas, för när vi ligger där på bryggan kommer han ut med de där bus flinet på läpparna och då vet man bara att de är kört så tror ni inte han kastar i en med kläderna på, så där står man piss blöt utan några kläder att byta om till, fick dock låna ett par shorts av han sen och ett linne av emma, plus att selin senar kom upp med nya kläder till mig. tack Selin. rulla in rätt bra med folk till logärn ju längre tiden gick men jag och emma hade ju bestämt oss för att bada pool så vi ringde då till kräftan och han fixade då skjuts till oss så vid halv tolv snåret kom de och h'mtade oss och vi begav oss vidare till enviken, vi sket i pool badningen och drog istället till berget och där träffade vi en massa härliga buschen människor och tror faktiskt vi träffade mannen som var absolut gladast över att vi var hemma  igen nämligen änton nordin pruttfull, tusen kramar och en miljon pussar på kinden fick vi av den mannen, det var lycka det. drog sedan vidare till anton och gasten på efterfest, kändes riktigt bra att få umgås med en massa galna enviks människor igen.
för de tar livet så lätt de bara glider runt och röjer.



Lördag: Vaknade upp hemma vid anton i enviken och gick ner och käkade frulle med han jag medans emma sov som en stock, jordgubbskräm med mjölk var det jag bjöds på och det var riktigt festligt vill jag lova då jag levt på knäcke bröd och smör i ett halvår. Sedan kom gorby också och han hade då verkligen saknat oss. Så vi beslöt oss för att dra ut med Antons båt på balungen och glida runt och hälsa på lite folk och dricka lite berka. jag kan nog nästan lova er där uppe i narvik att ni skulle nog aldrig kunna förstå vilken skillnad det är på livet här och uppe vid er, ni skulle nog få en smärre chock om ni skulle se mig och emma, tror nästan att somliga av er skulle bli lite smått imponerade. kom sedan hem vid halv sju snåret och då var det bara att kasta sig in i duschen för att sedan fortsätta kalaset. Satt hemma vid emma och grundade med henne och far hennes plus att vi åt en riktig festlig måltid, det satt gött i kistan kan jag lova. Sedan begav vi oss till dalstuga för att infinna oss på fiskefesten. Riktigt mycket folk när vi kom dit och där träffade  vi återigen på folk som vi inte sett på evigheter. drog in på själva puben och ser att ölen kostar 40 spänn jag och emma blir ju helt i extas, så jävla billigt. sedan glider vi mest bara runt hela kvällen. Men när vi senare på kvällen står ute och tar oss en rök känner jag någon som kommer bakifrån och tar mig på röven och jag tänder till direkt och vänder mig om med mördar blicken och gastar "va fan gör du " men när jag ser att de är fille som står där så blir jag bara så glad, den mannen har jag verkligen saknat. Kom ju även fram sen att de var emma som sagt åt han att göra så, de kunde man ju ge sig fan på , haha.  Hela familjen backlund var  iaf pruttfulla och när vi står vid dansbanan kommer erik gastande till emma att hon nu måste dra upp kameran för nu skulle då erik och johan upp på scenen där bandet spelar och dra av en dans så emma har fått en del festliga kort vill jag lova. När fiskefesten var slut begav vi oss på efterfest till en husvagn med några buschen människor och festade där till långt in på morgon timmarna, men fy fan vad jag hatar knott och mygg de hade de då inte en massa utav i narvik iaf.



Söndag
: helt jävla döda var vi hela dagen och jag har nog aldrig uppskattat en kväll framför die hard 4 med en påse chips och en kebabrulle så mycket som jag gjorde igår.


Vi kan väl sumera veckan med att den har vart riktigt händelserik och att vi nu ska unna oss en lugn och skön vecka med bara en massa sommar mys. lugna gatan helt enkelt. Hoppas även att denna vecka kommer innebära lite mer umgänge med nära och kära, för vi måste ju passa på nu mina kära vänner.


en hälsning till folket i Narvik också. Hörde föresten att ni, Kattis och Malin vart i lofoten, hoppas ni hade det kalas bra!


kärlek / ds

Vi lämnar dimman

Nu har vi befunnit oss hemma i en vecka och jag kan lova er att jag och Emma haft en helt galen tid här hemma. Vi har båda lite svårt att förstå att vi hunnit med allt som vi har gjort. Så vi kör väl en liten snabb repris på veckan som passerat


Måndag : Malin Nyling kom och hämtade oss vid tågstationen och det var ett glatt återseende lika så att få träffa på mallan & madde. drog sedan till systemet för att inhandla vätska till kvällen. Kom hem, fikade med mor & far plus linkan och sedan var det bara att göra i ordning sig för jag och Emma b skulle då till Malung på dansbandsveckan för att få se våra nya idoler, Arvingarna. Linkan körde och danne haka på. Jag och Emma är inte speciellt kända för att kunna planera så nå tält hade vi inte men vi tänkte att de kunde vi då köpa på vägen, dock kan jag berätta att det sket sig ganska rijält. Men till alla er som känner oss så vet ni att de alltid löser sig ändå. Kom upp en aning på lyset och begav oss in för att se arvingarna, de var kung kan jag berätta. vi var helt galna av lycka och kvällen blev riktigt bra.


Tisdag: Vaknade upp i Malung med lite panik över hur vi skulle ta oss hem men det fixade sig fin fint. så när vi väl anlänt hem till klockan fyra var det bara att kasta sig in i duschen igen för att börja om, satt hemma vid mig och grundade, jag emma & Tilda, riktigt roligt att träffa dig igen! sedan kom Linkan och vi begav oss upp till Logärn och det blev ett kärt återseende med alla där uppe. söp oss pruttfulla eller iaf jag, emma var knäckt över livet och tilda och malin skulle jobba dagen efter. Men eftersom jag godtog utmaningen från Anden om vem som kunde vara uppe längst så kunde ju inte jag banga, så det var bara att hålla igång, klockan drog iväg en del och till sist när klockan var runt sex - sju gav vi lite halvt upp och gick ut på bryggan för att sova där, en riktigt flink ide av anden faktiskt. Men till alla er som vill veta hur det gick i tävlingen så var det jag som gick segrande ur det kalaset, nöjd som fan japp.


Onsdag:
Vaknade upp av att malin kellander kommer ner till oss på bryggan och undrar va fan vi gjorde där, kan tänka mig att de bör sett rätt roligt ut. Plus att de var nog en rijäl tur att hon kom för annars hade jag nog bränt sönder mina ben, vilket jag visserligen lyckades jävligt bra med senare på dagen. Alla tjejer drog hem under dagen så jag fick hänga med grabbarna, drog ut i anden & olovs båt för att bara glassa eftersom vädret var så fint. Pimpla öl, åkte wakeboard och bara gled runt där på sjön i ungefär 5 timmar. Så när en annan kommer in på land börjar jag känna hur det bränner över hela kroppen, jo tacka vet jag kräfta. Inte speciellt lyckat då ja skulle infinna mig i staden på kvällen för att gå ut på harrys med brudarna. Ja ni kan få bild bevis på eländet sen. Var riktigt rolig att hänga runt med er brudar igen dock är jag riktigt besviken på harrys, trodde de skulle bli riktigt roligt att gå ut i falun igen, då vi inte gjort de på evigheter men kan då inte påstå någonstans att de var en lyckad utgång, tror endast de var malin nyling som var nöjd med kvällen. Men som sagt riktigt roligt att träffa brudarna igen. tack för sovplatsen madde o.



Nu börjar klockan dra iväg så vad vi gjort de resterande dagarna tar jag i morgon istället.


Hoppas ni där uppe i Narvik har det bra, vi saknar er.


Kärlek / ds

vi bara glider

har vart en riktigt händelserik vecka och det gillar vi skarpt. I torsdags kväll tog vi gondolen upp till fjället och jag lovar er att de var en obehaglig tripp upp, hur högt som helst och så stannar den helt plötsligt och den där lilla hytten man sitter i börjar gunga fram och tillbaka, nej fy fan det var ingen höjdare. Dock var ju utsikten helt sagolik, helt otroligt hur vackert det var. Ska bjuda på nån bild sen när jag får tid. Igår tog vi en vända på krogen också och det är ju alltid lika trevligt här uppe i Narvik. Idag blir det att gå och käka på bella napoli där kattis jobbar, fin mat ska vi lyxa till det med idag om det inte blir en pizza för mig, haha. Sen ska vi ut på krogen och röja satan har en känning på att denna kväll kommer bli riktigt lyckad. 

Nej nu ska jag och Emma gå och hänga lite vid Malin sen ska vi nog ta en shopping vända, det är vi värda.



The crazy sweeeeedes, jo det är så det sägs. (tack kattis för bilden)

Knyckte en bild av kattis ;)



- ibland gör saker och ting riktigt riktigt ont.

påterseende mina kära läsare.
/ds

underbara dagar

Torsdag är nu här och denna vecka har gått fort som bara den. Mamma & pappa har vart på besök och det var riktigt skönt att träffa dem, man blir bortskämd med mat och en massa kärlek, det är livet det .
Igår var vi på vandring och jag säger då bara det vilken jävla vacker natur, helt galet. Dock ett stort minus , dessa jävla bronsar som bara verkar gilla mig för de var då bara jag som blev biten/stucken, rätt typist.
Kvällen bjöd iaf på utgång med alla brudarna plus att de nästan bara var folk ute som man kände så det blev en riktigt trevlig kväll. Fast som sagt allting är relativt, en riktigt skum känsla över att man inte kommer att träffa vissa människor nå mer nu efter som de drar ut på lite allt möjligt hit och dit, känns lite konstigt måste sägas..


Nedräkningen har nu börjat bli lite mer realistisk och i ena stunden känns det bra och i andra stunden känns det som om man bara vill stanna tiden och bara låta den vara. Men kanske är det just så det ska vara, blandade känslor.









Vi ses när vi ses vi hörs när vi hörs.
kärlek / ds

Nedräkningen har börjat.

Nu mina vänner kan jag berätta att det går mot slutet mun hur långt det är kvar tänker vi inte gå in på i detalj.
Mamma & pappa är iaf här på besök nu och det känns så skönt att få träffa dem igen, har verkligen saknat dem!
Idag har vi vart på krigsmuseét och kikat runt och de var då tur att det blev av någon gång, som jag tjatat på att vi ska dit. Trevlig tur där inne, sen gick vi och hälsa på Silje på jobbet också så mor & far fick träffa min arbetskollega som jag pratat så mycket gott om och silje tyckte de skulle hänga med ut på krogen i morogn, haha men jag tror nog de är bäst för deras egen skull att stanna hemma. tror de skulle få en chock om de såg oss "galna svenskar" .

I morgon ska vi alla ut på en vandring och för en gångs skull så blir den här vandringen av, vart så mycket pålanerat förut som aldrig blev av men nu är allt fixat så nu blir det vandring och båtfärd tillbaka, sen drar vi ut på krogen och härjar.


Pratade även med min kära vän malin schmidt i lördags och rätt och slätt, fan va jag saknar dig.
Men om planerna går som handen i handsken kommer vi spendera en massa månader ilag nu framöver och det kan nog inte bli så mycket bättre, vi ett galet tjej gäng kan nog göra det riktiugt bra iulag


Tack för mig!
Kärlek / ds

Closing time

Idag är det en sån där helt underbar dag, perfekt väder och solen ligger på, sjukt bra skule jag vilja säga.
fredagen den 3 Juli var min sista dag på jobbet också och det känns även det riktigt bra, nu har jag semester ett bra tag framöver och det ska vi utnyttja till fullo, mycket är planerat men det finns även tid till impuls grejer vilket är de saker som brukar bli allra bäst. Även fast det var min sista dag idag så ska ni inte tro att vi kommer hem än på ett tag för det, nej nu ska vi riktigt njuta av livet här uppe och sen när vi känner oss nöjda drar vi hem, frågan är väl när vi kommer bli helt nöjda, haha.


Men måste främst säga ett stort tack till dig Silje som förgyllt många av mina arbetsdagar.
En gladare och mer positiv människa än dig får man leta efter.
Så som sagt, tack för allt.






Ikväll blir det att dricka vin med Silje i det underbara vädret, bra bra bra



Och på måndag får jag träffa Mamma & Pappa, det är lycka det!


Tack för mig
Kärlek / ds

Denise Spelbacken

..Låt oss skåla för oss & för människorna som har oss. Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.

RSS 2.0