Helgens bravader


I helgen befann vi oss i Kiruna på kirunafestivalen och det var rätt festligt även fast vi hade lite för höga förväntingar, kan väl säga att kirunafestivalen är ett lite mer organiserat falukalas. Dock med bra mycket bättre band.


Jag & malin tåg bussen lite senare på kvällen och när vi kom fram var Emma & Kattis redan dyng känon så att hitta campingen var inte det lättaste men när vi väl hittat på den var de bara att bege sig till området. När jag och Emma väl kommer in inser vi att vi nästan missat takida och springer till den stora scenen och vi lyckas höra ett extra nummer, rätt knäckta var vi då. Men vi tog nya tag och begav oss till Arvingarna istället och det var festligt vill jag lova. Jag & Emma försökte oss på en bugg men de gick inge vidare alla dansa in i oss och båda ville styra. men kan dock berätta att de där med efterfesten gick bättre, vi blev faktiskt inbjudna av självaste Arvingarna på deras efterfest, vi är riktigt nöjda, japp.
kvällen fortsatte i all sin glans och Emma fick någon slags turkiey känsla och helt plötsligt står hon mitt på ett bord inne i öltältet och är helt galen. 


Lördagens vaknade man upp helt jävla förkyld och ont i halsen som bara fan men för att rätta till det och känna sig lite bättre så stratade man dagen med en berka och då kändes livet mycket lättare igen men det varade inte länge. För när en annan ska ta ut pengar med svenska kortet så tar banken kortet så där stod man och fundera över hur man skulle göra med sitt liv, men jag hade ju min kära vän Emma b så då fixar sig allt. Drog och duscha och sen var kalaset igång igen. Satt vi tältet  och festade sedan drog vi in på området och åkte karusell, klockrent. Efter det fick ju jag och malin för oss att vi skulle springa och se turbonegro så helt plötsligt stod man där mitt i folkmassan och var galen till turbonegro och då kan vi påpeka att jag endast hört typ en låt. Kan ju iaf säga att norskarna var överlyckliga för turbonegro. Sedan blev de timbuktu & till sist öltältet.



Bland det bästa med hela trippen till Kiruna var att man kunde ringa till en massa där hemma och fan vad man saknar er, kommer bli hur bra som helst att få träffa er igen.



Bland det sämsta med trippen är att både jag och Emma blivit sjuka, ont i halsen, kallsvettningar och helt skakiga, börjar tro att de är de där mördar myggerna i kiruna som orsakat dessa syndrom.



Nej du blir det att kurera sig.
tack för mig och påterseende.
Kärlek / ds

Hejdå Norge, Hej Sverige

I helgen drar vi till Sverige, men inte hem utan till Kiruna för att infinna oss på Kirunafestivalen.
Dock hade det ju vart en aning festligare om man befunnit sig på P&L men när det kalaset inte är möjligt för vår del så får vi nöja oss med det som finns. Emma & jag är helspända på Arvingarna , hon har även fått för sig att hon ska på efterfest med dem. vi önskar henne all lycka.

Nej nu ser vi fram emot en riktigt lyckad helg. Fan va festligt vi ska ha.



Kan berätta om Emmas packningslista:
Två par jans
ett par shorts
en tjock tröja
och en t-shirt med texten " att styla en volvo är som att sminka en gris"
slut, over, out. nicht ingenting mer.


vi hörs när vi hörs.
kärlek / ds

en liten kolloni

Nu har Kattis & Malin anlänt hem så nu är hela truppen samlad, som en liten kolloni som kattais utrycker sig. Gick och mötte upp dem vid tåget och det var kanske runt 50 stycken som gick av och den enda som lyckas bli haffad av den så kallade tullen är Kattis, haha.  Men det gick fin fint men som sagt lite humoristiskt.
Idag har vi även vart och köpt kiruna biljetter så på fredag drar vi till kiruna och festar loss till arvingarna, ja och en hel del andra band också. Ett litet äventyr är ju aldrig fel.

Kan även berätta att vi nog haft en av de varmaste dagarna här idag, helt underbart. Solen har lyst hela dagen och det kan i stort sätt inte bli så mycket bätrre än vad livet är nu. Fortsätter vädret vara lika bra i morgon blir det att packa med sig filten och bara steka. Efter jobbet dock, men fick sluta rätt tidigt idag och det var skönt eftersom det vart en period med väldigt långa dagar nu ett tag.








tack för mig.
Kärlek / ds

fånga varje ögonblick

Söndag idag och solen skiner dock lite mer moln idag än igår men vi njuter till fullo av solens strålar.
Igår firade jag och Emma midsommar och det blev en all tiders midsommar kan jag lova.
En midsommar med sol, god mat, gott sällskap & en massa pyssel och dyl, ja krans bindningen var inte det lättaste vill jag lova plus att de knappt finns några blomster här alls så det fick endbart bli med hund kex. men vi var rätt nöjda över att vi lyckas binda ihop någonting som kan kallas midsommar krans iaf.
Sen drog vi på lite större plats där det var nå hiphoppar kväll, bara hiphopp musik men jag och emma fick Timbuktu så vi var riktigt nöjda. I helhet var det en riktigt bra kväll, tror det där med midsommarkransar på krogen gick hem rätt bra, blev ju erbjudna 250 spänn för en krans, den ni.

I morgon kommer Malin hem igen och då har hon med sig kattis så nu kommer det bli fyra strycken galna svenskar här uppe, kommer bli riktigt bra det vill jag lova och nästa helg drar vi alla på kirunafestivalen, vilken jävla fest.


Midsommar 09'







Midsommar

När man väl inte befinner sig i sverige på midsommar så får man strålande sol och värme, helt underbart. Igår blev det utgång med Silje och hennes vänner, men slutade dock med att jag befann mig på lite större plats med pålle & janne och gänget vilket alltid är lika festligt. Emma jobbade igår och därför ska vi fira midsommar idag istället, har haft en toppen dag. Har legat och solat i parken och bara mirmyst. Har även inhandlat fin mat till idag så snart ska vi sätta igång och laga oss klyftpotatis med kött och beasås plus att vi ska käka glass med jordgubbar, det känns mycket bra vill jag lova. Sen ska vi binda oss midsommar kransar som vi ska ha på oss på krogen ikväll, haha. Vi har så mycket tok för oss här uppe. Om alla norskar tror att svenskar är som oss måste de nog tro att  svenskar är helt galna. Delar ut svenska flaggor hit och dit, går med kransar på huvudet, delar utt ärtpajsare och är allmänt galna. Vi har nog gjort ett ganska starkt intryck på denna stad "svenskorna".

Nu sitter en annan och lyssnar på norsk musik medans emma duschar, dansband skulle jag nog tippa på.
"kan jag få lov kan jag få lov. Du vet vad jag går och hoppas på. Du vet att jag vill du vet att du kan få.
Därför så frågar jag, kan jag få lov?


Och då ska ni inte tro att det hanlar om att få lov till en dans, de menar något helt annat, haha


Nej nu ska jag ta tag i mitt liv och börja ordna inför kvällen.
vi ses när vi se vi hörs när vi hörs. ha det bra !


Kärlek / ds

En fantasi, en dröm en verklighet


blickar ut över fjället och himlen är helt klarblå det är så sagolikt så vackert helt enkelt. I morgon är det midsommarafton och det kommer inte firas på samma sätt som hemma, ingen fotbolls turnering vilket jag ärligt talat är rätt knäckt över hade ju så trevligt förra året på det evenemanget men vi önskar alla en lyckad turnering och sup lungt.
Midsommar firas ju inte här så jag och Emma får ta tag i de där traditionerna själva. Kanske tar vi och gör oss någon riktigt god middag och bara njuter av det underbara vädret som spås ska stanna här ett tag nu, helt underbart måste jag säga. Ja nu är livet så där ljuvligt


Jag säger bara
så mens ditt hjärta slår ann
passa på om du kan
fånga varje ögonblick



M & P - tack för allt.


Kärlek
/ ds

Let it be

Då var det söndag igen då, tänk vad tiden går fort. Helgen har vart bra.
fredagen tillbringade vi med att dricka lite vin och njuta av det fina vädret. Lördagen blev lugn blev att kika på jägarna och käka chips medans Emma var på jobb, lika bra att ladda batterierna till den tid som är kvar.
Får väl även ta och önska alla studenter ett stort grattis, hoppas ni hade en helt underbar vecka även fast vädret vart skit.

Just nu finns det inte så mycket att berätta om härifrån men har blivit lite uppadaterad om saker och ting som skett där hemma och det är alltid lika roligt att få höra. Men i helhet känns det inte som om man har missat speciellt mycket.

Sommaren är snart här och fan va roligt vi ska ha, som alltid skulle man väl kunna säga. Tiden hemma är nästan fullt planerad och det känns som om det kommer bli riktigt bra det här, speciellt nu när du malin Nyling har fixat det här, återigen jag är riktigt stolt över dig och i sommar ska vi dra på galna roadtrips, tjg ska ut på galenskaper som aldrig förr.
Kan ju faktiskt inte sluta annat än bra när det gäller oss. Många mysiga grillkvällar ska vi alla brudar spendera tsm, kommer bli så roligt att träffa alla igen.






- finns inte ord.


Kärlek / ds


så jææævla peeeeeeeeeeeeeeeeen!



Redan onsdag och det känns som om tiden bara rinner iväg, både på gott och ont. Kommer sitta fint med lite helg snart men när den passerat är de en helg mindre kvar här uppe och jag börjar få lite halv panik, just nu känner jag bara, Jag vill inte. Har så mycket som jag känner att jag vill hinna med innan jag åker hem, frågan är bara om tiden kommer räcka till? . Troddee aldrig att jag skulle känna så här, trodde jag skulle ha hemlängtan var och varannan dag men inte en enda dag har jag längtat hem. Klart man saknar alla där hemma och det kommer bli förträffligt roligt att träffa er igen, har bara en del saker kvar att uträtta här uppe för att kunna lämna detta.

Kan berätta lite gott & kort om Nationaldagen vi fira här uppe.
Börja med att vi satt här och förfestade lite samtidigt som vi lyssnade på fotbolls matchen på radion, ja de sände den inte på tvn så vad skulle vi göra haha. kan ju inte påstå att humöret blev så mycket bättre när matchen var slut men vi sket i de och tänkte ha en kalas kväll iaf. malin hade skrivit ut svenska flaggan på skyltar som vi skulle ha på jackan/tröjan och då pratar vi stora skyltar sedan hade hon skrivit ut en massa små svenska flaggor som vi skulle gå runt på krogen och dela ute. Drog till krogen runt tolv halv ett då vi stötte på vårt första problem, det var nya vakter på kafferiet och de är 23 där men det där lyckades emma b fixa till så vi bara gick in. sedan var det bara ett enda stort kalas, dans, gratis drinkar "gratulerar med dagen" och till sist tog jag och Malin och drämde av svenska national sången på trappen, det lät förjävligt och de vet jag för att emma filmat det hela plus att hon sa att de var en hel del till som gjort det, åhhhh tyyyyypismen det får vi väl bjuda på. Sedan drog vi vidare på nach till Anders med en massa folk, där festades det till morgon timmarna. riktigt lyckad kväll.


Bruce springsteen - hungry heart  -denna låt gör en så glad.


tack för mig & påterseende
kärlek / ds

every new beginning comes from some other beginning's end

Idag är jag riktigt glad över att min tankevärksamhet har gått på fullvarv har fått dagen att gå lite fortare. Men mest har jag gått runt och tänkt på mig och tilda och över hur vi suckat och stönat över alla jävla prov vi hade i skolan och då vi drog den snabba slutsatsen att de fan var lika bra att gå in på toan och ta snaren. ojoj den tjejen och jag har haft mycket galet för oss under vår skolgång. I sommar kör vi på steg räknare TJ ;) .


Och till min kära vän där hemma säger jag bara, det kommer gå galant nästa gång. Jag tror på dig och jag är mycket mycket stolt över dig!



jag trivs, jag vill inte riktigt förflytta mig än, jag är inte redo för det. jag stannar ett tag till i denna ljuva tid.


Kärlek / ds

Tid är bara tid men ändå är vi så beroende av den.


Denna vecka har det vart jobb, jobb och åter jobb och jag känner att min kropp känner av det, är helt slut. Men tror till viss del det har att göra med att jag börjar känna mig lite sjuklig också så just därför var det riktigt skönt att bara ta en mys fredag framför tvn och bara slappa och slippa tänka på någonting.

Antar att ni där hemma går runt i Falu stad och är pruttfulla nu på självaste Falukalaset, första gången jag missar detta på flera år och jag kan ärligt säga att det gör inte mig ett dugg, det enda jag känner att jag är riktigt avundsjuk på är att ni får käka langos och inte jag, jag skulle fan kunna döda för en langos men jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer finnas langos på Kiruna festivalen, ja just det har jag berättat om det. Vi drar på Kiruna festivalen sista helgen i juni, kommer nog bli riktigt flott det där kalaset, roligt att testa på något nytt också.

Just nu när jag sitter här och kollar ut genom fönstret så ser man fjället och det är en väldigt märklig syn just idag, för från hälften av fjället och uppet så har det snöat så det är grönt nertill och vitt upptill, rätt festligt faktiskt.


Men idag vill jag framförallt säga ett stort Grattis till malin Nyling som fixade teorin, jag är stolt över dig sunshine!
Och kanske ett lite större Grattis till dig Fille som tagit studenten idag, hoppas verkligen att du haft en av dina livs bästa dagar, för studenten är något helt oslagbart.
På sätt och vis kan jag känna en lättnande känsla inom mig över att jag inte är hemma nu när folk tar studenten, för jag lovar er det gör riktigt ont bara av tanken. och skulle man vara hemma och se alla lyckliga studenter skulla man nog inte kunna hålla tillbaka tårarna, för är det någon tid man verkligen skulle vilja gå tillbaka till så är det den underbara studenten.

ähh nu  kan vi bju vi på lite student bilder medans vi ändå är inne på temat.




















Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det

Kärlek / ds

lite uppmuntran tack

Just nu är det mesta rätt slitsamt. Vädret är som natt & dag ena stunden strålande sol och i nästa spöregn, nej tack ge mig sol på hel tid. Efter helgens bravader var vi en mobil & en jacka fattigare och det är väl inte fem toast av fem. Men utöver det var det en bra helg. Vart till hardstad och bott på hotell i söndags, var på branch fest där trevligt värre och helt ljuviligt att få spendera en natt på hotell. Nu går jag mest bara och väntar på att de där linserna ska droppa ner i postlådan så jag kan få se lite av världen, har ju visserligen glasögonen men de har jag ju lyckats sovit i så de är snea och vinda åt alla håll och kanter.


Nej nu måste jag ta och följa med Emma B till amfi och leta efter en ny jacka till henne och det är bäst jag rör på mig hon är inte på så bra humör idag.



Föresten alla drabbade så är det inte jag som suttit och skrivit en massa drit på facebook & msn, ni kan ju gissa vem det då är,.


Ett stort lycka till, till dig. jag & gud är på din sida. <3

kärlek / ds

Denise Spelbacken

..Låt oss skåla för oss & för människorna som har oss. Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.

RSS 2.0