Rock and roll


Denna vecka har vart en av de slitsammaste på länge, men samtidigt ger det bra utdelning när dte kommer till pengar så det är ju bra. Fredag kväll är här och vi sitter bara och mirmyser framför dumburken och det känns riktigt skönt kan jag lova, Emma ska på jobb snart så då ska jag gå hem och sova och jag känner att jag kommer slockna direkt. Förövrigt så väntas det lite Äventyr för mig och Emma, I morgon blir det att dra ut på krogen, ska nog först på förspiel med pålle och gänget sen får vi se om det blir kafferiet eller lite större plats vi hamnar på, kvittar faktiskt har lika trevligt på båda ställena. Själva äventyret drar igång på söndag då vi ska bege oss till hardstad för att bo på hotell och ta en utekväll där borta, Alla krog kedjor här uppe drar dit och festar loss och det kalaset får jag och Emma delta i, känns riktigt bra. 


För er som vill veta hur det gick för Emma och henns plankning in på 50/50 festen kan jag berätta att det inte gick så bra. Hon försökte ett antal gånger men blev nekad alla gånger och till sist blev vakterna så förbannade att de hotade med att ringa polisen, Emma tog det med en klackspark och hängde utanför hela kvällen i spöregnet. Men kan tillägga att hon ändå var riktigt nöjd med kvällen.


I onsdags var vi föresten på Malmen och såg på fotbolls finalen och det var då ett jävla liv vill jag lova och en annan satt där med Man - united tröja, Silje tyckte jag skulle ha en sådan på mig för att stödja laget, visserligen är inte jag speciellt intresserad av det där, men har faktiskt fått ett större intresse efter vår tripp hit. men i vilket fall som helst var jag rätt nöjd, fick ju Ronaldo tröjan, festligt. Inte lika festligt att de förlora, bord sparkades omkull och glass öste ner på golvet som det vore regn, folk här uppe har temprament. Men en upplevelse vill jag lova.  Kanske ska jag och Emma börja satsta lite mer seriöst på vårt fotbolls intresse.


Jag är där jag går med dig
genom mörker och hällande regn
Genom höstens tröga grind
genom vårens varma vind
till det sista havet min vän    


Kärlek
/ ds

vi testar nya väger som aldrig tycks ta slut.

Att de blir jobb denna vecka vill jag lova, så det är bara att bita ihop och blicka framåt .
För som sagt, efter regn kommer solsken.


I morgon ska EmmB b planka in på 50/50 festen (hon blev nekad biljett då hon inte kunde bevisa att hon hade åldern inne. ). Annars funderar hon på att bara hänga utanför som värsta groupien. Vi önskar henne all lycka, klä dig varmt det kan bli kallt.


På tal om Emma ja, jag tror jag måste skicka mina funderingar till någon annan än doktor stig, av svaret att dömma verkar han ju rätt blåst.



Fear is the heart of love.

/ds

Blickar ut över stadens ljus


Det blir aldrig mörkt längre inte en endaste mörk minut, möjligen i sinnet men utanför fönstret kan man inte se en endaste liten misstanke om att himlen skulle kunna ändra sin nyans till något mörkare och det känns skönt. Som om allt bara släpper, tänk vilken påverkan vädret kan ha på ens livsyn. Just nu känns alt så bra och för varje dag som går så känns det som om man hittar något nytt i denna stad som binder en hit något som får en att känna att allt detta är så rätt men samtidigt känns det som att för varje dag som går glider man längre bort från ting hemifrån, ting som man aldrig trodde man skulle kunna känna så för. Kanske är det just så livets gång är, man faller ifrån finner nytt, vädersätter det man verkligen har och det man vet att kommer ha en positiv inverkan på ens fortsatta liv. Hur mycket man än skulle vilja påverka situationer så går det nog bara till en viss gräns sen har livet i sig en egen vilja. kanske är det bara att aceptera, en människa kan inte få allt.


I´ve had the time of my life - denna låt har förgyllt många utekvällar, tack för det


"hej doktor Stig "
Om jag minns rätt så har jag hört att en människa i genomsnitt ljuger 4 gånger per dag men om det stämmer då ljuger ju min kompis Emma för minst femton personer per dag och det kan ju inte riktigt vara normalt? Kan detta få några påföljder inför hennes framtid? och kan detta påverka oss i hennes omgivning att följa henne i hennes fotspår och bli mytomaner på heltid?   / Dennis du vet hon som blev feldöpt i kyrkan enligt Emma b, se bara en i raden av Emmas alla lögner, hur ska detta sluta. Vore mycket tacksam för ett svar.


- jag saknar er .

kärlek / ds

17 Maj


Ja igår var det Norges nationaldag och vi fick uppleva något helt mot det vanliga vad det gäller nationaldagar. I Sverige är det ju inte speciellt seriöst inte ens i närheten av vad det är här. Jag och Emma hasade oss ner till parken vid ett tiden med en filt och picknick som vi fått av malin från kroa en massa bakelser, festligt som fan. Låg där på filten i strålande sol och bara kosa oss och det var folk överallt, har aldrig sett så mycket folk i Narvik någon gång. såg på russ tåget och jag lovar er det kändes i hjärtat, taknarna gick direkt tillbaka till ens egna student och den underbara tid som då utspelade sig, ja man kan lätt säga att det gjorde ont i själen. 17 maj är väl lite av en fest dag i Norge men jag & Emma var rätt slitna efter den gågna helgen så vi hade tänkt ta det lungt. Malin däremot hade andra planer och gick med svenska kökschefen från grand och tog någon öl på kafferiet. Jag och Emma bestämde oss för att gå och kika till hur det gick för dem. Det hela sluta med att vi blev bjudna på champagne flska efter champagne flaska och någon vin flaska där emellan. ja det var en upplevelse det vill jag lova, som norskarna utryckte sig : - Svenskarna sitter och dricker champagne på Norges nationaldag. Men det var riktigt festligt, vädret var kanon och stämningen hade allt så det blev en sån där spontan kväll en riktigt lyckad sådan. Det klart bästa för hela kvällen står definitivt malin backlund för. Hon drar tag i en norsk flagga ställer sig på en stol på uteserveringen och börjar sjunga Svenska nationalsången, hahah. Ja det är ett ögonblick jag sent kommer glömma. Vi har redan börjat spåna lite på hur vi ska fira Svenska nationaldagen här uppe, jag menar vi kan ju inte vara sämre än norskarna så nå riktigt bra ska vi komma på. Sedan ska då jag och Emma till att dona upp en svensk midsommarstång till midsommar, vi ska ha en riktig svensk midsommar med allt som hör där till eller ja iaf snapps och dans kring stång, tänkte slå upp den i parken med hopp om att komma med i frameover ( narviks tidning) haha, nej så seriösa kanske vi inte är men midsommarstång ska det va.




Closing time - every new beginning comes from some other beginning's end.


Kärlek /
ds

jenter som smiler en tidlig vår

Idag har nog jag och Emma hittat vårt smultronställe här på jorden. Tog tag i våra liv och hasade oss ur sängen i god tid för att bege oss till ica för att handla lite picnick, blev bagetter med potatisalad och skinka samt två lådor jordgubbar och lite snask. Tog vårt pick och pack och begav oss i väg på en stig, som kan vara bland de vackraste stigar du kan gå på för att sedan komma fram till vårt slutgiltiga mål. En sten klippa precis vid havet med utsikt över alla fjäll och det klara vattnet. kan inte beskirva i ord hur vackert det verkligen var. En helt sagolik plats har vi funnit och där har vi legat hela dagen och bara kosat oss helt underbart med andra ord.

Nu till veckan börjar alla brudarna dra sig hemmåt och jag kan bara tänka mig hur roligt det kommer vara för er att träffa varandra igen och oj vad vi längtar tills vi alla kommer vara tsm igen och göra denna sommar till något helt oförglömligt.

tack för mig och som sagt, vi hörs när vi hörs och vi ses när vi ses.

Kärlek / ds

vilket väder

Det är så vackert här uppe nu så man vill bara stanna tiden, oj va glad jag är att vi kom iväg hit har verkligen bara vart till det positiva. Just nu känns det som om jag skulle kunna stanna här för evigt, men som sagt man saknar ju alla nära och kära där hemma så det komemr bli ett kärt återseende i sommar men sen bär det av igen, inte riktigt bestämt vart än, men det kommer definitvt bli någonstans i Norge.


Kan berätta lite smått och gott skvaller härifrån också. Emma höll på att spa en svensk kille/gubbe förra helgen för att inte han visste vad det stod i hockeyn mellan sverige och canada, Malin skämdes som fan eftersom det  utspelade sig på kroa där Malin jobbar, det hela hade iaf slutat med att jag dragit ut Emma därifrån. Vidare kan vi berätta att en gång för ett tag sedan när vi var ut och drack någon öl en onsdag var majoriteten på folket gamlingar och det var väl inte speciellt roligt men det tyckte tydsligen gubbarna för de kom då och satte sig vid oss. då vi som vanligt får frågan vad vi gör här och vart vi jobbar, malin ska precis till och berätta då Emma klämmer ur sig att vi är snowboard proffs från sverige som är här för att spela in snowboard filmer, gubbarna blir mäkta imponerade ocvh det resulterar i att vi blir bjudna på Strawberry Daiquiri. Emma är rätt bra ibland eller som hon säger om sig själv helt seriöst och nyktert " Men alltså vem kan säga nej till moah "  . Malin & jag har iaf haft riktigt roligt åt det. Malin har även blivit utbjuden av en utvecklingstörd en hon blev smickrad men tackade nej.


Nej nu ska vi dricka vin och njyta av detta underbara väder.

Massa kärlek / ds

så enkelt är det att byta till one call

tammefan den drygaste reklamen som går här på tvn i norge land, men det finns även rätt bra reklamer också för jag tror faktiskt i ärlighetens namn det visas mer reklam i norge än vad det gör i Sverige och då trodde fan jag att sverige var oslagbara på den fronten.

Pöresten kan jag nu göra dig lite stolt mor med att berätta att jag läst sju böcker på två månader, den du de trodde du aldrig va. Men det är sanningen, malin nyling du bör bli en aning stolt du med.

Vädret är rät bra här uppe och vi brukar gå ut och kosa oss i solen efter jobb och ibland unnar vi oss en glass också. Men idag var vädret inte lika bra så då drog jag & malin på loppis och fyndade istället


Nej nu ska jag kila hem och läsaklart "el chocko" , En sann berättelse om en svensk kille som hamnar i ett fängelse i bolivia efter ett misslyckat försök att langa hem knark till Sverige, Handlar om hans liv i fängelset, rätt fängslande bok faktiskt. så den tåls att rekomendera.



för er uppmärksamhet.

Kärlek / ds

Alla tiders fyllekalas

Ja nu har vi vart fulla sedan i onsdag och jag kan lova er att man vart riktigt sliten idag, somna väl runt halv sex skulle jag tro och gick upp vid tio för att bege mig på jobb, jag trodde jag skulle gå under har vart skakis hela dagen, skakat som ett asplöv när jag skulle servera vilket kanske inte var det mest lyckade men det var rätt roligt och de är ju pengar.
Gårdags kvällen spenderades på telegrafen, det var rätt mycket folk men det är ju för att russen har dragit igång så de sprang runt där inne och blåste i alla dessa jävla visselpipor, då hade man lust att klippa till någon. När telegrafen stängde drog vi alla ut  på våra egna tuneer. Ja jag hade en trevlig kväll.


Emma : - Men Denise va håller du på med, varför sitter du där med han?
Denise: - Men tyst nu  Emma, jag håller på att säkra din plats på kafferiet.



Jenter som kommer og jenter som går
Jenter som glipper, jenter du aldri får
Jenter som smiler en tidlig vår
Jenter og en litt sliten matador



Tack för mig & påterseende
/ ds

sista april i Norge land

Ja vi kan ju børja med at berætta att det ær då inte samma festligheter i Norge på sista april som det ær hemma i Sverige men det blev faktiskt en riktigt lyckad kvæll måste jag sæga, efterfesterna hær ær ju en aning bættre æn hemma, haha.
Hoppas ni andra dær hemma hade en riktigt bra kvæll iaf. Satt och prata med Emma om att før fem år sedan på sista april då hængde man på sværdsjø skolan och var prutt full, tænk att det ær fem år sedan, fan va tiden går fort. Jag børjar faktiskt kænna mig riktigt gammal, ålders noja till tusen.

Ringde till Emma nyss, jag vækte hennne också vilket inte var så populært kan jag lova men man måste ju hålla kolla på varandra før jag Emma & malin drog inte på samma efterfest utan jag drog på egen turne, visserligen kom dom dit sen men då hade ju jag dragit, lite typiskt kan man væl sæga. Just nu sitter jag Hemma vid en Karl vid namn Pål, trevlig norks karl får jag sæga, som lånar ut sitt internet och allt, haha. Men ska nog bege mig hem snart før att fundera øver vad denna kvæll ska erbjuda, om de blir en lugn kvæll eller om det blir att dricka bærka. Det får utvisa sig.

Malin nyling måste i vilket fall som helst ta och ringa mig før vi har då så mycket att prata om nu att det bara ær en massakræfter øverallt, så nu tar du tag i det hær och slår mig en signal.

Sedan ska jag och emma ta tag i det hær och lægga ut lite bilder, men det får bli en annan gång før nu ska jag ta tag i mitt liv och gå hem .


Vi hørs nær vi hørs vi ses nær vi ses.

Kærlek/  ds

Denise Spelbacken

..Låt oss skåla för oss & för människorna som har oss. Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.

RSS 2.0