När tiden leker med en.

När tiden går alldeles för fort, ja, jag vet hur det känns.
En vecka har passerat förbi så snabbt, alldeles för snabbt.
Känns som om man precis har börjat känna sig som hemma igen och då ska man slitas härifrån.
Jag vet att jag inte kan stanna här, jag har ett liv någon helt annanstans.
Ett liv jag uppskattar, ett liv jag trivs med. Men jag kan ända inte låta tanken gå förbi om hur gärna jag hade velat stannat ett tag till, om så bara för några dagar.
Men jag har sakar att komma "hem" till och det finns människor där i Kr.sand som jag glädjer mig till att få träffa igen, samt att det sker så mycket i våra liv just nu att man inte ens hinner stanna upp och tänka, kanske är det just därför man hade uppskattat några fler dagar här hemma i buschen, tid för att andas och njuta ett slag.
.
.
Men något jag uppskattar med att få komma hem är att gå ner till vår gamla dator, logga in på min användare, glo igenom alla gamla bilder, låta gamla spelningslistor spelas igenom den mörka kvällen och natten. Det får en att känna sig ung på nytt, om så bara för ett ögonblick. Det väcker många gamla minnen och man inser för varje gång denna ritual upprepar sig, att ja, jag hade en förbannat härlig ungdom och den, den kan ingen ta ifrån mig.
.
.
Nu ska jag upp och mysa med min mamma och pappa och bara njuta av min sista kväll hemma i mitt kära boda.
Mamma & Pappa - Jag älskar er!
.
.
Föll handlöst i skratt när jag upptäckte dessa idag, vi har nog aldrig vart riktigt kloka vi...




...Men fy fan va jag tycker om er!

- Vi ses i Kr.sand.
Kärlek/ds

röd sprängda ögon

Har precis sett på Den gröna milen med min mor och jag kan lova er att tårarna rann. Det är en sån där film man kan se om och om igen och aldrig tröttna, en sån där fruktansvärt vacker film. Perfekt torsdags undehållning om ni frågar mig.


Idag har jag och mamma surrat runt på stan som några andra virrpannor och i princip fick vi ingenting gjort kändes det som, men alltid lika mysigt att få spendera tid med min mammi. Och nu anser jag själv att jag är klar med den här julhandeln, riktigt skönt. Tycker att den här julhysterin bara blir värre och värre för varje år. Julen är och bör förbli en högtid som handlar om att värdesätta och umgås med de människor som förgyller ens liv, det är i alla fall min mening


Vill även passa på att tacka brudrna för gårdags kvällen, var verkligen hur trevligt som helst att träffa er igen, det är precis som i gamla dagar, alltid en massa skratt och glädje, vi har förbannat kul ilag -  tack <3
.
.
Bara så ni vet, imorgon är det julafton.

Kärlek/ds

Home, sweet sweet home.

Antingen är det jag som på riktigt börjar bli gammal eller så är det bara känslan av lycka och glädje som får en att bli nostalgisk när man kommer hem. Men detta är ju mitt hem, mitt barndoms hem.
Det är här jag vuxit upp, det är här jag har mina rötter.
Många skulle nog säga, häää växte du upp här? mitt i ingenting!
Och i ärlighetens namn skulle jag ha förståelse för dessa tankar.
Men för mig som är van, är det rena rama paradiset att få komma hem hit, hem till lugnet, hem till det lilla samhället här alla vet vilka alla är. Hem till denna vackra natur och dess skönhet. Hem till fantastiska människor som funnits med en genom livets gång. Hem till tryggheten helt enkelt.
Det är här, jag blev, den människan jag är idag!
.
.
I morgon blir det först kvalitets tid med min kära pappa, gran ska huggas (knyckas), kan bli lite utav ett äventyr.
Vi ska även in till staden för att julhandla och sedan ska det spenderas kvalitets tid med Fröken Nyling. Ser ut till att bli en riktigt bra dag!
.


Kärlek/ds

snart, riktigt snart.

Får jag sätta mig på tåget som tar mig hem, hem till allt det efterlängtade, hem till lyckan och all dess kärlek. Jag inser mer och mer för varje år att jag verkligen behöver dessa människor, ibland kan jag ifrågasätta mig själv och mitt val av att flytta till Norge, var det verkligen rätt? Är det verkligen rätt? - Dock är dessa spekulationer något jag inte tänker lägga ner min tid på utan det överlåter jag till ödet.
.
.
Vädret här är helt fruktansvärt, de regnar och är storm konstant. Tror jag tar tillbaka allt jag sagt om att jag hellre har regn än snö. Och till råga på allt så blir man månads blind, känns som om vi skulle vara i mitten av mars eller i början av oktober, Det faktum att det är december känns helt orealistiskt. Så nu hoppas jag på meter vis med snö hemma i Sverige. För en jul utan snö, är inte någon riktig jul.
.
.

..

..

Här blev jag den jag är

Här kommer jag förbli

Här har jag längtat bort

Här har jag känt mig fri

Här har jag blickat framåt

Men ofta tittat ner

Jag är nog inte det du drömmer om

Men jag är det du ser.

.

.

Kärlek/ds

Have I told you lately

Det är så mycket som får mig att känna lyckorus just nu. Ta tex. tanken på att om precis en vecka sitter en annan på ett tåg påväg hem, hem till min underbara familj och mina fantastiska vänner, jag glädjer mig så mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Tänk att det redan är jul, helt oroligt men så efterlängtat!
.
.
Sedan kan vi ta det här med boende efter Nyår, jag och Malin satt väl rätt mycket i knipa måste sägas, ingenting vi kikade på kändes riktigt hundra, tills vi kom på en visning i lördags, det var kärlek vid första ögonkastet vill jag lova. Men för att citera hyresvärden " alla som har vart och kollat på lägenheten vill ha den" . Så vi tillät oss inte att bli allt för förtjusta då vi insåg att sannolikheten för att två svenska tjejer i 22års ålder skulle få den var relativt liten. Men han bad oss ändå mejla han om vilka vi var och vad vi gjorde osv. Och sanna mina ord vilket intryck vårt mejl måste ha gjort på han för vi fick lägenheten. Lyckan är total, känns nästan lite för bra för att vara sant faktiskt.
.
.
Som grädde på mosen så funderar Malin Nyling på att fira nyåret här nere vid oss, hur fantastiskt vore inte det? - finns faktiskt inte ord för hur glad jag skulle bli, saknar att ha den pricken i min vardag, någon som förstår en utan att man behöver yttra ett ord, någon som läser ens tankar och faller handlöst i skratt. En stöttande pelare när man har gjort tabben of the year. Ja ni vet en sån där människa alla behöver i sitt liv.
.
.
all kärlek till er/ ds

vardagsmat.

Om två veckor är en annan på hemmaplan igen och som jag glädjer mig till att få komma hem, samma känsla som att hitta svensk glögg på vinmonopolet - En förbannat bra känsla helt enkelt.
Kan även tillägga att det snöar utanför mitt fönster just nu, dock lä det väl inte bli någon långvarig vitbädd så att säga.
Men har insett att man bör passa på att glädja sig åt det lilla här i Norge, de bjuds nämligen inte på så mycket mer,haha.
.
.

Jag är där jag går med dig

genom mörker och hällande regn

Genom höstens tröga grind

genom vårens varma vind

till det sista havet min vän
.
.
En sista liten anmärkning, Björn Gustavsson, du förgyller ens kvällar i nisser over skog og hei -tack för det.

happy day - Friday

Låt mig andas ut, äntligen fredag. Denna vecka har faktiskt gått fortare än vad man hade kunnat hoppas på, men som sagt ,det är inte kul att börja veckan med att veta att man har stängningsvakt både tros & fredag. Inte direkt peppande. Men nu sitter jag här och bara njuter och tycker att livet är rätt bra i allafall. Har även hunnit med att vaska lite här i lägenheten, känns så mycket bättre i själen när det är rent och fint, speciellt till helgen.
Så nu  är tiden bara tills för att avnjutas.
.
.
Det här med EM-lottning är fan lika nervpirrande som matcherna i sig, men kan väl tacka gudarna att vi inte hamna i dödens grupp. Hade det vart fallet hade vi nog kunnat vinka bye bye till EM redan nu.
Men nu finns det i alla fall hopp och fy fan va jag längtar till att få spendera fotbollskvällarna på Harveys med en och en annan öl i handen i härligt sällskap!
.
Nu ska jag avnjuta ett glas vin och bara tycka om mig själv!
.
.
Kärlek till er gott folk!

förstadecembertvåtusenelva

Hatar att jag har en förkärlek till mjölk, finns verkligen ingenting godare än iskall mjölk. Men att dra i sig två liter på tio minuter kan fan inte vara hälsosamt, sitter med sprängande magvärk och en känsla av att behöva kasta upp.
Så de där 50 klunkarna av njutning kanske inte är värdt det?! - ilandsproblemet för denna 1 december 2011.
.
.
Åhh vet ni en annan ting, om 45 minuter dyker Björn Gustavsson upp på tvrutan i den norska julkalendern och en annan glädjer sig som ett litet barn på julafton, är det humor i vår klass kommer detta att följas intensivt vill jag lova.
.
.
You got me so wild,
Why should I be so surprised
You got me so high,
Don’t you see it in my eyes
Kärlek/ds

Denise Spelbacken

..Låt oss skåla för oss & för människorna som har oss. Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.

RSS 2.0