strålande sol och en massa snö

Okej då tänkte jag att jag skulle bjuda på lite uppdatering härifrån Narvik.
Igår var min första arbetsdag på hotellet och den var rätt hektisk kan man säga, min handledare Svetalonova går i hundra knyck så det gäller att hänga med i svängarna. Plus att hon inte uppfatta att jag var svensk förens efter en halvtimme då hon påpeka att jag inte hade Narviks dialekten, haha.
på kvällen slog vi på stort och gick på krogen till ett ställe som heter spår 1, det var rätt festligt måste jag säga. fick lite hemma känsla eftersom det påminde en om bushen en del, så det var fin fint. Men en annan var rätt nykter eftersom jag skulle upp och jobba vid elva. Gick hem rätt tidigt så jag är rätt nöjd över mig själv. Däremeot kan vi inte riktigt säga att alla gick hem så tidigt, Malin kommer ner springande till mig i morse och frågar om Emma sovit vid mig. En annan står där som ett frågetecken och har inte en aning om vart Emma är. Då konstaterar vi båda två att Emma kört på bortamatch, go Emma go.

Och nu sitter jag här i sängen med en sovande Emma bredvid mig. Ska snart ta och slå på en film och kanske ta en liten powernap också eftersom vi ska ut ikväll igen för att upptäcka lite fler uteställen här i Narvik.
Föresten kan jag berätta att det är hur fint som helst här uppe, solen skiner och vi är omringade av berg helt underbart.

ha det great så hörs vi gott folk.

Kärlek / ds

Narvik i kvälls ljus

Nu har jag änlänt till Emma b och Narvik, det känns riktigt skönt efter den långa tåg turen. Men jag blev faktiskt lite paff för det gick fortare än vad jag trott, antagligen för att man sov bort än del timmar. Har iaf fått en hybel nu så allt är fixat och klart ska snart gå ner med grejerna. Finns redan lite möblering så jag slipper köpa säng, katjing.
Har nyss blvit tvingad att färga Emmas hår, redan slav.
Nej nu ska jag ta och tvätta håret för det kan behövas, sen ska jag följa med Emma till hotellet och kika lite för i morgon börjar mitt arbetsliv här uppe i Narvik.

Men jag kan säga att det var riktigt tungt att lämna dig fröken nyling, kommer bli tomt att inte ha dig i min vardag som jag alltid haft dig. Men jag hoppas och vill verkligen att du ska komma, för hur ska detta annars gå. Ja du ska komma punkt slut.

Nu blickar vi framåt med nya tag, tror nog att detta kommer bli riktigt bra.

tack för mig
Massa kärlek/ ds

Hejdå Sverige, Hej Norge.


Hur ska jag hinna sumera allt, sitter jag och funderar över. Har så mycket som jag vill skriva om men så lite tid. Vill iaf tacka alla för en fantastiskt trevlig lördags kväll, hade verkligen hur roligt som helst och jag är så glad över att jag fick en sådan klockren ute kväll när det nu blev den sista i Falun för ett tag. Speciellt tack till alla er brudar, ni är underbara.



Om två timmar går tåget mot Narvik och det är med blandade känslor, har fått lite panik i mellan åt av att veta att man inte kommer träffa alla på ett bra tag, att vara borta från alla och framförallt att inte få träffa Malin, mamma och pappa känns riktigt skumt. Men känner även en stor spänning över att äntligen få komma iväg, ett nytt kapitell i livet, det var på tiden kan man säga, haha . Ska iaf blir fruktansvärt trevligt att träffa Emma igen och kommande helg är redan planerad så nu får vi se vad Narviks uteliv har att bjuda på. Kanske man till och med kommer längta hem till slittan, haha.
Nej så illa kan det inte vara.

Men ta hand om er allihop och ha det kanon här hemma.
Så ses vi till sommarn !

Massa Kärlek / ds

sista helgen närmar sig.


Idag har jag & Madde vart och fixat lite saker inför helgen, så vi har iaf kommit en bit på vägen.
Kan vara min sista helg i Falun och det känns inte riktigt som om det är så, känns som om det är långt tills jag ska åka, men det är ju kanske inte ens en vecka. Aja nu ska jag ta vara på den tid som är kvar. Föresten har jag köpt ett par nya klackskor idag som nog blir riktigt festliga till min utstyrsel som jag ska ha på lördag, så jag är rätt nöjd.
I morgon bär det av till frisören och kapa frillan, är lite orolig eftersom jag bestämt mig för att ta av ganska mycket.
Men vafan det får bli som det blir, hoppas på det bästa men förvänta sig det värsta.

Nepp snart blir det att kika på Sveriges värsta bilförare, helt sjukt hur dålig man kan vara. men ska jag säga, jag har ju inte ens körkort, ganska värdelöst, ja . Idag kom iaf jag och Madde fram till att vi kommer vara sist att införskaffa oss ett körkort, ja okej vi har räknat in dig med Emma ;) haha.

Föresten kan jag berätta att jag saknar Emma B en hel del. Men snart  ses vi och jag ser fram emot att vi ska ut och härja ilag igen.



Kärlek / ds

Nedräkning

Nu har nedräkningen börjat och om en vecka kan jag vara påväg till Norge, vilket känns riktigt bra. Ska bli kalas att träffa Emma igen och att vi ska spendera våren tsm i Norge känns klockrent. Förhoppningsvis kommer även Malin nyling upp, men det beslutet ligger i dina händer nu fröken. Men jag har svårt att föreställa mig att inte ha dig vid min sida under det här äventyret. Men som sagt vi vet inte vad ödet har bestämt.

Idag fyller min älskade mamma år så ikväll ska vi fira henne :) .

tack för mig,

Massa kärlek /  ds

You´re never really living...

Nu står vi här. 16 februari, en dag med strålande sol och kyla. En typiskt svensk vinter dag. Men man ska inte klaga för när solen skiner, skiner också du. Helgen har passerat och det har vart med glädje. Har haft en riktigt bra helg. Spenderade fredags kvällen med att ha mys kväll hemma hos Elin med henne och Schmidt.
Lördagen innebar utgång och vi hade förfest vi Malin och sedan begav vi oss in till stan på krogen.
Söndagen behöver vi nog inte nämna, tror aldrig jag vart så sliten i hela mitt liv, fan värre än efter ccw veckan.

Fick nyss ett fint meddelande från resedagboken från HANNEMALIN och det verkar som om det går fin fint för dem där borta i Sydamerika, så ja det var ju skönt det, så vi andra kan sova lungt inatt, haha .



Long time ago.

Låt oss skåla för oss & för männen som har oss.
Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.
Ni förgyller min vardag !



... Until you´re found something to die for.

kärlek / ds

Sista kvällen med gänget.

Ikväll ska vi ut en massa brudar och det har blivit lite av en vana på onsdagarna. vi arbetslösa, haha . Men bäst att passa på för snart skiljs vi alla åt. Malin och Hanne drar till Sydamerika till helgen och sen flyttar jag till Norge så det känns som det är bäst att passa på att träffa alla nu medans man har chansen.

I Morgon blir man 20 och det är med blandade känslor, men nog ska väl det föra med sig något positivt också, ganska skönt att få ränna på systemet själv utan att behöva be andra.


Min ungdom kommer aldrig igen

Jag har så mycket förstånd att förlora än

Så jag lovar dig inget, min käraste vän

Det är ett kort liv. 

LW, den mannen vet hur man skriver musik- .

Kärlek/ ds

Förberedelser

Idag åkte jag in till stan för att uträtta lite viktiga saker. Gick till polisen för att få passet kopierat och sedan blev det banken för att skaffa internetbank, så nu har jag börjat med lite förberedelser inför Norge äventyret.
Snart bär det iväg och jag väntar med spänning.

Måste även säga att jag hade en jätte trevlig måndag i Enviken med Schmidt & Elin.
Spelade buzz eftersom det var schmidt högsta önskan, mot alla odds så vann hon en gång, hur det gick till är ett stort frågetecken för oss andra.
En annan fick nöja sig med en andra plats som bäst men däremot lyckades jag kamma hem slöfocks priset varje gång, så jag är rätt nöjd ändå.

Nej nu är det sova som gäller.

Kärlek / ds

härliga vinter

Idag är en sån där riktigt härlig vinter dag, en perfekt dag för att åka skoter så nu ska jag och Malin snacka med Änton så ska vi nog ta en riktigt skoter tur till helgen. Hoppas bara att vädret håller i sig.

Den här helgen blev en vit helg och det känns som om det var behövligt för nu är jag utvilad och i toppform och känner att jag har laddat batterierna för den tid som är kvar här i Falun, så nu ska vi bara leva livet !
Ska snart bege mig till Enviken hem till Elin med Schmidtan för att spela Buzz, Schmidt har tjatat om detta i evigheter så nu har hon fått sin vilja igenom, men fan va sur hon kommer bli om hon inte vinner.

Pratade med Emma b igår och det var alla tiders det, snart ses vi och det kommer bli kanoners.
Jag och malin tog även en lång och härlig vinter promenad igår eller som Malin ville kalla det, vi rastade mössorna. 
Så någon bild från det kan vi bjuda på.





ha det så bra så länge.

Massa kärlek / ds

7 februari ´09


Då var det helg igen då och vad lördags kvällen har att erbjuda vet vi inte riktigt än,
fröken nyling ringde och tyckte vi skulle köra på utgång så vi får se, kanske slutar vår kväll med det.
Eller så blir det en nykter hemmakväll med mor och far och en vit helg, vilket egentligen inte vore så dumt.
Fast samtidigt kan jag känna att jag bör ta vara på den tid som jag har kvar här i Falun, för det börjar dra ihop sig nu. 
Det känns faktiskt riktigt skönt att få komma bort härifrån ett tag och testa på något nytt i en ny miljö med nya människor.
Så snart får vi säga hejdå till Sverige för några månader iaf.
Men till sommar´n ses vi alla igen !


Föresten var det Bandy tävling igår, Liljan - K-byn. Slutade 3-3 så jag och Malin är rätt nöjda, det var inte K-byns spelarna däremot. På tal om Malin så ska nog jag försöka få tag på henne nu och få lite koll på läget inför kvällen.

Massa Kärlek,
/ ds

En onsdag utöver det vanliga.

Blev utgång på harrys igår och vad ska man säga om kvällen ?
Den bjöd på mycket skratt och glädje iaf !
Men som sagt somliga händelser kommer nog hålla hela byn i skratt för en tid framöver.
Behöver väl inte gå in på några detaljer kanske men Malin schmidt, du har förgylt min dag idag.
Finns väl en del små saker som man har ågren för men bara jag tänker på dig så är mina bekymmer och min ågren som bortblåst. 

               
Jag & Elin hade lite galenskaper för oss inatt, för vi hade lite fel tidsuppfattning. Vi trodde klockan var runt fyra på morgonen och vi vågade inte riktigt ringa till madde och fråga om vi kunde komma och sova hos henne, så istället har vi ringt runt till en hel del andra, där av ågren. Men det visade sig att klockan var två och att madde hade lämnat dörren öppen för att vi skulle komma. Bra jobbat av oss. Traskade ner till stan med Elin i morse vid tio tiden och det var då en upplevelse i sig det, Elin låna mina skor och hon såg inte riktigt klok ut där hon staplade fram. Men vi hade en riktigt trevlig förmiddag tsm.
Tack för kvällen tjejer, den kommer vi nog alltid minnas med ett skratt!

                                                                                                                                                                              
       
massa kärlek / ds

Lite extra glädje i vardagen

3 februari.

Åkte in till stan för att spendera lite tid med Lovisa & Madde.
Kikade först in i Lovisas & Simons nya lägenhet som ligger mitt i stan, helt perfekt läge.
och jag tror nog att det kommer bli jätte bra där när de fått klart allt.
Tog sedan en fika på Pralino som varade i nån timme,
det finns så mycket att prata om nu när man inte ses lika ofta.
Livet förändras mer nu på en veckan än vad det förr gjorde på en månad,
man inser att vi alla börjat på vår inviduella resa genom livet.

Fick ett telefon samtal från Israel idag, från Tilda.
Det värmde i hjärtat att få prata med den tjejen.
Visst att man håller kontakten över internet men det är inte samma sak.
Var iaf skönt att höra att hon bara hade det bra där borta och att hon levde livet.
Känns ganska skumt att veta att vi nog inte kommer ses förens i sommar och dit är det långt.
Men som sagt, vi ska göra den här sommaren oförglömlig, vi alla tsm.


                         

Tittade nyss på min och Schmidts film: Schindlers List.
En mer gripande film får man leta efter, så fruktansvärt bra gjord.

Massa Kärlek / ds

Dagar blir till veckor och veckor till månader

Tron på att bloggandet skulle bli min nya sysselsättning gick i stup ganska snabbt så nu tar vi och gör ett nytt försök, får se om det går bättre denna gång annars lägger vi nog ner detta.

Vet egentligen inte vart jag ska börja eller vad jag ska skriva. Kanske har det inte någon betydelse kanske handlar det bara om att man för en stund får släppa greppet om allt och bara försöka skriva ner tankar och funderingar.  Nyligen träffade jag på en person som haft stor inverkan på mitt liv, både på gott och ont och jag kunde för första gången förstå att även det onda kunde föra med sig någonting positivt. För lever man ett liv utan motgångar kan man aldrig växa som människa och det är väl bland det viktigaste, att växa sig starkare och våga tro på sig själv. Motgångar förknippas ofta med bakslag och det är nog ofta så det känns i själva stunden när motgången är ett faktum men i det långa hela så utvecklas det ofta till någonting positvit som för en framåt i rätt riktning. Det kan ta dagar, veckor, ja kanske till och med år att inse att ont och gott inte alltid går hand i hand med varandra men det är när de skiljs åt som vi lär oss vilka vi egentligen är.

Framtiden har nu tagit form och det känns både spännande och roligt.
Samtidigt som jag vet att detta kommer att innebära ett helt nytt kapitel i mitt liv.
Men det finns fortfarande en del saker som jag måste avsluta innan jag går vidare,
vissa detaljer som kommer påverka framtiden mer än andra.

Bise / ds

 

Denise Spelbacken

..Låt oss skåla för oss & för människorna som har oss. Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.

RSS 2.0