just a small town girl


Nu känns det som de händer så mycket runt omkring. Dagarna bara rusar förbi. I helgen är det halloween och Camilla tycker jag och emma ska hänga med henne på galej och det är ju inte vi bang på heller, dock gäller det utklädnad, ja men va kul vad ska vi vara för något då. Räcker det inte med att vi är grisfula och svaret var nej, så vi måste fixa någon slags outfite. Så helgen är fullt planerad skulle jag tippa på, för fredagen blir lugn eftersom vi ska på jobb på lördag.


Sen kan jag med glädje berätta att vi ska få se och lyssna på Lars winnerbäck den 10 november för då kommer han hit till Kristiansand, kan det bli så mycket bättre, nej tror faktiskt inte det. glädjen är på topp.


För det tredje så drömmer man skit skumma saker när man är här, drömmer om personer jag knappt känner eller människor jag inte hört eller sett på evigheter, undra om det är något slags tecken på att man ska börja höra av sig igen eller om man bara sluter ett kapitell av sitt förflutna. Ja vilket som så är det riktigt skumt.


Föresten har nu jag och löken bestämt att när vi blir gamla och flintskalliga ska vi i eliten ta över sorento, känns bra att man har framtids planer.

Nej nu är nog det enda som fattas i mitt liv lite sol, den har vart på vift för länge känns det som.








Nej nu ska jag nog gå hem och överaska Emma med lite pannkakor, då blir hon nog glad ska ni se!

Tack för mig.
Kärlek / ds

Leverera - informera


Nu har jag inte uppdaterat på evigheter och det är så svårt att skriva en sammansatt text om allt så istället gör jag nog några flikar så får man väl läsa bäst fan man vill de man tycker är intressant eller ej.


Boende: vi bor i en tre på 68 kvadrat meter mitt i kristiansands centrum och det har ju sina fördelar eftersom man har nära till precis allt. Vi har en halv minut till jobbet och kanske två minuter till krogarna som vi brukar besöka samt att vi verkar bo i nått slags party hus, för tydligen verkar det vara lite fest här och var runt om i lägenheterna om helgerna. Dock finns det ju nackdelar så som att vi bara använder 2/3 av lägenheten, det mindre sovrummet bara står där, vi har nog max vart in och vänt där tio gånger så för tillfället har vi det som föråd, ja de låter lite överskattat och det är det. så är det någon som känner sig sugen på att flytta ner så är det bara att hojta till. Kan även berätta för er som undrat över gasolen att vi nu har fixat den och kan äntligen laga mat på spisen igen dock var det inte utan motgångar, fick gå tre vänder till bensinstationen för att allt krångla och när vi väl kom hem kunde vi ite koppla på den för det bara krångla. men igår var nog gud på vår sida för då gick allt som på räls. Spisen fick vi att funka och trots att vi jobbat hela dagen tog vi oss i kragen och hade stor städning i hela lägenheten.

Jobb: Just nu jobbar vi på ett cafe geheb, det är  nog den största cafe kedjan i kristiansand skulle jag tippa på. Bara i centrum så har de tre fik och det verkar vara populärt. Jobbar på det som ligger i mitten av alla tre och trivs väldigt bra. Har riktigt trevliga arbetskolleger, de flesta av dem är i vår ålder så det finns mycket att prata om och det är alltid trevligt att knyta na vänskapsband. I själva jobbet så är det upp och ner hur stressigt det är, vissa dagar kan det vara full rulle hela dagen och vissa dagar kommer det i vågor, ibland är det lungt med folk och helt plötsligt är det fullt och kön blir bara längre och längre. Men som sagt det går bättre och bättre för varje dag och nu börjar vi få kläm på det mesta. Kommer fortfarande ihåg de första dagarna, man skulle lära sig alla olika bröd och kak sorter och som om inte det skulle vara nog skulle man kunna hitta alla dessa på datorn. vi har lärt oss att göra cafe latte, espresso, smothie och allt sånt, de enda vi fortfarande är rätt halv taffliga på är den där cuppencinon, det är näst intill omöjligt att få till den när det väl gäller. Kan även berätta att vi har ett stammis gäng på ca 10 gubbar som alltid kommer klockan halv nio även fast vi öppnar nio, dock inte på onsdagar för då kommer de lite senare och det är för att "ledaren" i gänget är och simmar på morognen så då blir alla lite sena dit, haha. Ja de är rätt charmiga och helt facinerade av mig och Emma eftersom vi är Svenskar, de brukar till och med fråga efter oss när vi inte är där. Sen har vi serverat kändisar också dock är det ingenting jag och emma fattat eftersom vi inte fått reda på det förens efteråt. jag har tydligen serverat en kille som är fotbolls proffs som spelar i det norska landslaget och som alla vet vem det är, dock inte jag. Sen är det en kille som kom tvåa i idol som är in och vänder en till två gånger i veckan och det har då inte jag och emma fattat alls, men det är ju kul att vi har någon som helst koll på kändis världen i norge. Skulle nog inte ens fatta om norska kungen kom in att det var han.

uteliv: Ja utelivet har vi hunnit känna på några gånger och vi har en stor fördel av att Maria bor här så vi kan hänga med henne och hennes kompisar ett riktigt trevligt gäng måste jag säga. Utbudet på krogar är en helt annan femma än vad falun har att erbjuda. Här finns det så pass många att man inte riktigt kan hålla kolla på vart allt ligger, jag har då ingen riktigt pejling nu på vart vissa ligger. Kankse för att vi inte besökt alla än. Men vi har hunnit besöka Harveys, pir6, kick, charlies, rederiet & ett till ställe som jag inte riktigt kommer ihåg namnet på. Vi har även blivit uppmanade av vår arbets kollega May britt att testa på spot, ska tydligen vara ett av norges bästa uteställen. Men mest har vi hängt på harveys och det är helt galet, tror de felsta buschen borna skulle känna sig hemma där. Det är ett rätt litet ställe men mäkta populärt är nästan alltid fullproppat och då menar jag fullproppat. Folk står och trängs med varandra och man har svårt att komma fram vissa gånger. Men de spelar riktigt bra musik och man dras lätt med i stämningen. Plus att man får känna på turklands känslan när man får dansa på bord och bänkar dock är det nästan lite vildare här för glas kraschas och öl flyger och man har tur om man kommer ut från krogen helt torr om kläder och hår. Men vi trivs riktigt bra, riktigt skönt när det inte är så där prytt. den enda nackdelen är väl att allt stänger klockan två, lite synd men som tur är verkar det finns gott om nachs här omkring.


Ja det var nog det mest nämnvärda tror jag.

Ni där hemma, som man saknar:
ta hand om er och varann.

M & P - tack för allt slit och stå ni gör där hemma för att hjälpa mig i min vardag här, väntar glatt på paketet från
er.


                                                bild från sommar´n får avsluta det hela.

tack för mig.
Kärlek / ds

A B C


Jaha då har en annan invaderat biblioteket igen då, inte fixat internet hemma æn så då får det hær duga bra. Har precis slutat på jobb så jag tog mig en svæng øver hit. Emma slutade tidigare æn mig idag så kan tænka mig att hon ær en aning fundersam øver vart jag ær nu. Man kan ju alltid hoppas att hon fått før sig att gøra mat tills jag kommer hem, men om sanningen ska fram så tror jag faktiskt att hon ligger framfør tvn på soffan och sover.
Idag har vi vart på jobb igen och det går bættre och bættre før varje dag, man kommer mer och mer in i allting. Men samtidigt blir det nya grejer man ska læra sig før var dag som går, men det ær roligt så det ær ingeting som tynger ens axlar.

Snart ær det helg igen då och blir det nog utgång med norska jenterna igen och den hær gången skulle vi nog testa på en ny krog, æven fast harvis verkar ligga varmt om dessa jentors hjærtan. Men tror det kommer bli riktigt roligt.


Till dig Malin nyling så kan jag berætta att bilder kommer komma ut så du behøver inte grina øver det sen så skulledu gærna få skænka lite glædje genom att slå oss en signal någon dag nær du får tid. Kan æven berætta att heman hunters har en konsert hær næsta torsdag ;) . " jag heter klimpen och jag ær jætte bra, jag spøar glasøgon ormar varenda jævla dag" , det var nog allt jag hade på hjærtat att berætta før just dig.

Både jag & Emma ær en aning fundersamma varfør inte våra pæron ringt och frågat oss om hur det går på nya jobbet, antingen tror de væl att vi tagit tabrage på allt eller så tror de væl att de går great.

Nej nu ska nog jag gå hem och spise lite samt lægga mig på soffan och vara død ett tag, måste vila føtterna. Ett par nya jobb skor ær ett måste, først på listan.


Hoppas ni dær hemma bara har det bra.
vi hørs nær vi hørs vi ses nær vi ses.
Kærlek / ds

Norge - Kristiansand - Nya livet


Jag vet att jag vart riktigt dålig på uppdatering sen jag kom hit men har inte fixat de dær med bredband æn, men snart så ær det fixat ska ni se. Førhoppningsvis ær allt i sin ordning i slutet av den hær veckan. Annars kan jag berætta att allting flyter på riktigt bra, bor i en lægenhet som vi trivs jætte bra med, rymlig och hærlig. dock har vi ett extra sovrum som vi inte anvænder just nu ær det vårt så kalad " føråd" haha. Men vi hoppas att någon tar sig i kragen och flyttar ner till oss før som sagt det finns gott om plats. Har æven børjat jobba på ett kaffe hær nere, massa nya saker att læra sig och det blir en aning svårare då norskarna kallar bakelserna før helt andra namn æn vad vi gør i Sverige men det ær riktigt roligt, måste bara køpa mig ett par skønare skor før føtterna værker nær man kommer hem. Men annars ær det bara bra och jætte trevliga arbetskamrater.
Vi har æven hunnit testa på utelivet och kan sæga att de ær en stor skillnad på Kristiansand & Falun, hær finns det hur många utestællen som helst att vælja på så vi har en del att ta tag i då vi enbart vart på harvis, men det ær en riktigt flott krog, turklans kænsla man står på bod och bænkar, hærligt hærligt.

Dock saknar man somliga vældigt mycket dær hemma.
Men vi har verkligen førhoppningar om att ni tar och kommer ner.
En hærlig stad att utforska vill jag lova.

Nej nu ska vi hem och kæka fiskpinnar, mums.
Ta hand om er alla så hørs vi.
Kærlek/ ds

Sista kvällen


Nu har vi kommit till den sista kvällen hemma i Sverige /boda och det känns väldigt väldigt overkligt. Kan inte riktigt förstå att jag kommer befinna mig i Kristiansand om ett dygn. Men känns ändå väldigt spännande och tror att det här kommer kunna bli riktigt bra. Bara vi får jobb så är ju allt fixat för boende har vi ju redan och lägenheten känns riktigt nice. Maria kommer och möter upp oss i morogn också vilket är väldigt bra eftersom vi antagligen kommer se ut som två bortappade själar.


Kommer däremot sakna alla nära och kära här hemma väldigt mycket.
kommer nog kännas riktigt tomt ett tag men jag hoppas verkligen att folk kommer komma och besöka oss nu för det var väldigt dåligt på den fronten under vå förra tripp.
Men som sagt, ni vet vilka ni är och ni betyder oerhört mycket.
tack för allt!


Nu ska jag packa klart, sen ska jag ta och krypa till kojs och spendera min sista natt i min alldeles egna säng.


ha det bra så hörs vi gott folk.
Kärlek / ds

Denise Spelbacken

..Låt oss skåla för oss & för människorna som har oss. Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.

RSS 2.0