Narvik - Bilder.

I mitt itdigare inlägg från idag lovade jag halvt ut att jag skulle lägga upp lite bilder så ja nu bjuder vi på några. Och vi vet att vi är sämst på att lyckas ta några kort från själva utgången men vi ska bättra oss, så tills dess får detta duga fin fint!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för oss & påterseende !

 

 

Jag bara ler.

 

Just nu känns verkligen allt hur bra som helst, solen skiner och man kan riktigt känna i luften att våren är påväg. Riktigt skönt att få lägga in alla jävla vinter kläder och invistera sig en ny vår gaderob för som sagt man har ju inte ens lyckats fått med sig hälften av kläderna hemifrån så det blir att fynda nytt, vilket alltid är lika roligt. Annars flyter livet här uppe på riktigt bra och jag har redan vart här i över en månad, kan inte riktigt fatta det, det har gått så himla fort och kommer det fortsätta i det här tempot kommer man ju vara hemma innan men ens hunnit blinka.  Det drar iaf ihop sig till påsk och på fredag får vi påsk ledigt ända fram till den 13 så det blir lite utav påsklov för oss vilket vi ska utnyttja till max. Plus att det trillar in ett förskott på 10 000 på kontot på fredag också, så på fredag har Emma bestämt att vi ska fira. 

 

På tal om att fira kan jag berätta en sak för er, mina grannar firar också lite idag för de ska nämligen åka hem i morgon och vara kvar där i ungefär en månad så de har lite festligheter här nu. Så när en annan precis satt sig här vid datorn kommer en av grannarna och bjuder mig på en gin & tonic med citron & is, inte varje dag man blir det heller, Flott som fan måste jag säga så här på tisdags eftermiddagen, haha.

 

Pratade nyss med fröken nyling också & det är alltid lika trevligt att höra din röst, då känns det som om vi bara är ett stenkast ifrån varandra och även fast avståndet är en jävla bit till så kan jag riktigt föreställa mig saker du berättar om, så på något vis är man hemma varje gång man hör din röst.

 

Kan avsluta med att berätta att jag vet att jag vart rätt kass på uppdatering och det kommer tyvärr bli sämre nu, eftersom mina grannar drar och därmed internet också. Emma & Malin har inte fått tillbaka sitt internet heller så som sagt det kommer antagligen inte ske någon uppdatering under vår ledighet, men man ska aldrig säga aldrig. Kanske blir det att gå in en snabbis ikväll och bjuda på lite bilder från vår vistelse här. Annars Önskar vi er alla en riktigt bra påsk och ett lyckat påsksupande. Ta hand om er och ta hand om varandra och sist men inte minst, lev livet !

 

 

Don't tell me how life is
Cause I don't really want to know
Don't tell me how this game ends
Cause we'll just see how it goes       

 

- Denna låt den förgyller min morgon promenad till jobbet, tack för det !

 

Kärlek / ds

 

Har du också tänkt

Ja nu var det väl ett tag sen jag skrev något och det har väl sina skäl, för det första har jag inte orkat, sen går datorn trögt som fan just nu eftersom jag håller på att mecka lite & för det tredje så har jag inte kunnat.

Helgen var bra och det var en festlig lördag, bortsett från min storslagna bravad. Tror ni inte jag lyckas vurpa på isen och ramlar bakåt och slår i svanskotan, vilken jävla smärta säger jag bara. Hade jag vart själv & nykter hade jag stortjutigt men nu var inte fallet så, så heller inga tårar. Men på söndagen när jag vakna var en total katastorf, kunde knappt komma upp från sängen och sitta var det inte på tal om, kändes fan som döden var nära. Tanken som slog runt i huvudet hela dagen var hur i helvete ska jag kunna jobba och det kan jag säga att det har inte vart lätt, kan ju inte böja mig och ta upp någonting från golvet så jag skulle behövt en sån där pansionärs plockstav men aja, jag har kommit på mina knep.

 

Dagen idag har inte vart speciellt rolig, det mesta har vart rätt drygt och arbetsdagen blev 10,5 timmar. Trodde att de skulle bli lite lugnare nu när vinter festveckan var slut, jo hejsan att det blev. Nej så idag har jag tyckt rätt synd om mig själv. Men när jag kom hem kika jag på one tree hill och det lättade upp stämningen sen kom Emma ner och det blev pricken över iet så nu känns det rätt bra igen. 

 

Snart är det påsk & hade jag vart hemma hade det nog inte kännts så speciellt men nu när man sitter här borta skulle man kunna göra allt för ett påskägg fyllt med godis, vet inte ens om jag fick något förra året och antagligen kommer jag inte ihåg det för att jag inte brydde mig. Men nu skulle fan ett påskägg förgylla hela påsken. Som ni förstår är detta en liten pik till två väldigt speciell personer i mitt liv ;), haha

 

Nej nu ska jag sakta men säkert försöka ta mig till sängen och sova för jag är död.

Ta hand om er alla där hemma, sakna er !

Kärlek / ds

Helg

 

Ja då var det helg igen då och man tänker direkt - ledighet, men icke ska snart iväg och jobba och jag kan berätta att jag inte är ett dugg sugen på det, men det är ju pengar plus att det förhoppningsvis inte blir så många timmar. Sedan blir detatt bege sig hem och fixa iordning sig, för ikväll ska vi ut på byn och härja. Får se vart det bär av, kanske Malmen eller spor 1 eller kanske slår vi till på hurtigrutten. Men tror att vi först skulle hem till en som heter ørjan han har nämligen børsdag idag ( föedelsedag) & Silje tyckte att jag och Emma kunde hänga med dit, skulle tydligen bli en del folk så ja då får vi kanske bekanta oss med lite nya norskar. Annars flyter allting på rätt bra här uppe, onsdagen var riktigt trevlig med fin middag och gott sällskap så det tackar vi för.

 

Föresten kommer jag och Emma få ett riktigt långt och härligt påsklov här uppe, är lediga mellan den 3 - 13 april hur skönt som helst. Så då ska vi bara njuta av livet och hitta på en massa galenskaper. Jag och Emma har fortfarande lite svårt med vissa benämningar som kosa  &  akkurat för det använder de hela tiden i helt olika sammanhang så om någon har en förklaring, tell us. 

 

Nepp nu väntas jobb. 

tack för mig. / ds

Snö & slask

 

Ja idag har det inte vart så speciellt roligt väder, slask så in i helvete och när jag skulle gå hem från jobbet så yra snön som bara fan, man kunde knappt se någonting. Vart en lång dag på jobbet idag och det ser ut som om de kommer bli lika i morgon, känns ju inte direkt fem toast av fem men aja, vankas ju fin middag vid Emma & Malin till kvällen så det känns fin fint. Har inte hänt så mycket mer jag kan berätta för er, har nog lite mer att berätta om när vi kommer till torsdagen beror på vad det kommer utspela sig för bravader i morgon. Men jag kan säga att melodifestivalen i Sverige är ett stort skämt, hur i helvete kunde den där låten vinna? nej nu räknar jag mig som norsk för den norska vinnar låten är bra mycket bättre en det svenska bidraget, mycket bättre framträdande och sen spelar ju gossen fijolin, haha. Någon som är intresserad av att höra den så sök bara på " Alexander Rybak - Fairytale ". Ni kanske inte gillar den men det är min åsikt vad det gäller den där sång tävlingen som änton nordin skulle säga.

 

vi hörs när vi hörs, vis es när vi ses .

k-lek / ds

16 mars 2009

 

Idag har det vart en rätt slitsam dag om jag får säga det men som sagt man får tänka pengar pengar pengar så går livet lite lättare. Plus att jag blev glatt överaskad idag när jag städa och slog på tvn medans jag fixa och dona och upptäckte att de visade Andra Avenyn på norsk tv, gamla avsnitt visserligen men vilken lycka. Slutade runt halv sex så jag begav mig hem för hänga lite med Emma, kan även berätta att det blåst som fan här uppe idag som Emma vill uttrycka det : - Man lyfter ju fan från marken. Så det har inte vart speciellt härligt väder idag men så kan det vara. Vi har iaf festat loss på pizza framför tv programmet tangerue bakken, det är den norska versionen av en annan del av köping. Väldigt festligt måste jag säga att det var, de var på discotek och dansa loss eller ja rättare sagt en danas den andra åkte mest dit för maten, köpte en hamburgare med en massa strips plus att han köpte varm korv med bröd titt som tätt under kvällen, då ha inte hänge ihop med sin fjälla. Nej dte blir ett program att följa kan jag lova.

 

Tänke även skicka en extra tanke till desa två som förgyllde min dag igår då de ringde mig vid tolv snåret ( visserligen lite halvt på dyken) men var i vilket fall som helst hur trevligt som helst att få prata med er, då känner man att man saknar människorna där hemma. Hoppas att vi hörs snart igen och att ni ta väl hand om varandra, Linkan håll ett extra öga på bagget nu, haha.

 

Nej nu ska jag kika in Cold case för det har de också här, lyckan är total. Sen väntas sömn, gött.

 

take care & påterseende / ds

pengar & skit

Har vart och jobbat en sväng idag, har servera åt ett gäng utkklädda damer och herrar. Träffade på en Gubbe som blev helt facinerad av att jag var från falun och berättade minsann att han vart där och ränt, han undra även om det var mycket snö så här års. Plus att jag var en räddande ängel som kom med ett glas rött vin ( då jag först trodde han skulle ha öl) haha ja jag fick mig ett gott skratt iaf. Annars gick det rätt bra tror jag, de var ingen tragedi som inträffa iaf. Sen kan jag berätta att kolsyrat vatten heter brus, så gör inte som Emma och gå fram och fråga om en Loka för då står de där som frågetecken och undrar va fan det är man menar.

 

Just nu sitter jag här och är lite piss off för jag kollar mitt konto och då står  de nå skit om skyddat belopp, va fan menas med det. Ringer till mor och far men de hade då aldrig hört talas om det, så va fan är det frågan om kan man fundera över. jaja vi får hoppas det löser sig.

 

Ikväll blir det att dra ut och härja på byn, det känns bra och välbehövligt kan jag lova. vart en slitsam vecka och värre lä det väl bli. 

 

Tack för mig och på återseende.

kärlek / ds

Vinterfest veckan

Japp idag drar den igång och det är full fart nere på staden. Skulle vara någon slags invigning ikväll, inte för att jag har några planer på att gå dit men iaf. Föresten är de synd att inte du är här Malin för i morgon är det din dag här, det är nämligen barnens dag då, typiskt att du sitter där borta. Men du får väl ha en egen dag hemma då istället med en massa pyssel och mys ;) . Idag är jag död så idag blir det att bara slappa och inte göra någonting, i morogn ska det serveras på hotellet och kanske blir en liten utgång på kvällen, ja vi får se hur allt slutar.

 

Men som sagt tog vi en liten utgång i onsdags och det var trevligt måste jag säga, lite synd att vi begav oss till spor 1 för där var det knappt nå folk alls medans det var rätt mycket på malmen, men jag hade trevligt iaf. Men som jag alltid sagt så ska inte jag äga någon mobil när jag är ute på drinken, för jag hittar bara på en massa tok då, jaja det som skedde i onsdags kan vi väl bjuda på, Silje har iaf roligt åt det, haha.

 

På tal om bjuda så kan vi ta och bjuda på lite bilder från kvällen, Emma och jag hade tänkt att vi skulle ta en massa kort, tror ni det blev så? , nej. Men några blev dte iaf :) .

 

 

 

 

 

 

Föresten har jag gått och haft lite smått ont i magen för det här med Larz krizters biljett men som alltid här i livet  så finns man fader där och ställer upp och fixar åt mig, plus att han och mamma tyckte lite synd om mig idag för att jag inte hade ätit något och att jag inte orkade gör någonting så de förde över några hundra så jag skulle kunna gå och köpa mig en pizza, detta gjorde min kväll kan jag lova - Ni är guld värda !

 

Kärlek / ds 

 

Fotboll

Idag har jag jobbat lika mycket som igår, fick lov att typ göra alla rum idag nu inför vinterfest veckan så det bådar inte gott inför vad som komma skall. Men dte är ju pnegar, man får se det så. 

 

Om någon timme ska jag och Emma b till Malmen och kolla på fotboll, kan ni tänka er det ?

Jag och Emma sittandes framför en stor tv skärm tittande på människor som springer efter en boll, haha okej det var väl kanske lite överdrivet men som sagt det är ju inte något som hör till vår vardag direkt. Det hela var Siljes ide att vi skulle följa med dit och ha en trevlig kväll, var tydligen billig öl också så Emma nappa direkt eftersom hon är ledig ikväll, en annan ska ju jobba i morgon, men man hinner ju ut en sväng iaf ;) .

Ja sen kan jag berätta att jag nu äter pasta för typ sjätte dagen i rad, till och med jag som inte gillar potatis speciellt mycket skulle kunna dö för potatis och köttbullar med brunsås, haha vilken varierande kost man har här uppe, men det kommer bli en bättring när lönen droppar in.

 

Det är lite festligt för jag och Emma tycker vi ser folk hemifrån hela tiden, här om dagen tyckte sig Emma se staffansson passera, och jag tyckte mig se Selin här idag kommande i en bil. Lite mysko det här.

 

Ha en trevlig kväll gott folk, för dte ska iaf jag ha.

kärlek (extra mycket till M, M & P) / ds

 

 

Trött trött trött

Idag har jag jobbat i 8 timmar konstant hade en paus på 5 minuter när jag hann slänga i mig en macka. Sen har det vart full fart. Har  Serverat för första gången idag och det var rätt nervöst så här första gången men det var väldigt roligt också, att få testa på något nytt. För det andra var det ju bra att jag fick öva nu en gång innan vinterfest veckan drar igång för då ska ju både jag coh Emma servera på hotellet. Kommande vecka kommer bli väldigt intensiv vad det gäller arbete men vi siktar framåt mot helgen om två veckor för då tänkte vi köra på att vara dritt fulla. 

 

Efter jobbet blev det bara att dra hem till Emma och Malin och slappa i sängen framför film, kika på Alive som jag nog sett ett x antal gånger men det är en film jag kan se om och om igen, ja jo jag är rätt speciell vad det gäller film val. Drömkåken är ju en annan favorit också vilken Malin nyling hatar rätt hårt efter att jag tjatat om att se den i flera år nu. Men jag är inte ensam om att älska den filmen jag har stöd av en annan iaf, haha.

 

Nepp nu är det dags att sova för jag är helt slut i kroppen.

Ciao - kärlek / ds

 

Måndag - Ledig

Emma slapp jobba igår kväll eftersom det inte bodde någon på hotellet och lika så slapp jag jobba idag eftersom det inte fanns något att göra. Så jag och Emma bestämde att vi skulle ta oss ut på en lång promenad här i Narvik idag istället. Emma fråga när vi skulle gå upp och jag säger att jag ställer klockan på tolv, så sent säger Emma och jag ställer om den till tio. Men idag när jag dyker upp hos Emma så ligger då hon och sover som en stock, haha.

 

Men vi kom ut på vå promenad iaf och vi kan väl bjuda på någon bild. Tyvärr var det inte lika bra väder idag som de vart de andra dagarna, eller så är det bara jag och Emma som har otur, för när vi kommit hem efter vår promenad lyste då solen, typpist.

 

 

 

 

- det var kallt och det blåste som fasen. men ser ni fjällen bakom, vackert som bara den kan jag berätta.

 

I morgon blir det att jobba och det känns rätt skönt, för man gör inte så mycket om dagarna annars, för tvn havirerar när den vill och kolla på olika tv program på internet gör en bara upprörd och förbannad  eftersom det hakar sig hela tiden så man har lust att drämma sönder allt inom räckhåll.

 

tack för mig.

kärlek / ds

lite større platss

Igår hade jag och Emma mirmys, vi kika in den rätte för rosing och käka chips och chilinötter. Emma blev helt stött och satt och skrek barnarov under hela programmet, hon var fruktansvärt frustrerad över att Hugo som bara var 19 gick vidare. I själva verket var hon nog bara avundsjuk över att Linda fick dejta han och inte hon, haha.

 

Vid Elva traska Emma till jobbet så då blev jag sittande här i min ensamhet och tänkte att jag kanske skulle slå på en film eller nått  men så blev det inte. malin kom förbi och tyckte vi skulle gå ut och ta en öl och visst ställer man upp på det. Men det blev inte en öl utan ett antal öl. Vi infann oss på spor 1 och där träffade vi på bjärrn och alladin så vi hängde runt med dem. Testade på en ny krog också, lite humoristiskt namn " lite større platss" , i självaverket var krogen riktigt liten kan nog jämföras med Sorento i kära svärdsjö,haha. 

 

Idag blir det nog bara en lugn och skön söndag, funderar på att kila upp och väcka Emma snart också, kanske ta en långpromenad ( om vi orkar vill säga) . Men det är ju så förbannat jävla vackert här så en promenad skulle nog pigga upp en sliten själ. Har vart strålande sol varje dag sen jag kom hit, förutom en dag. Men det hör då inte till vanligheten där hemma inte så vi är nöjda.

 

tack för mig och påterseende.

 

kärlek / ds

øl brilla

Igår blev det utgång med Silje och henns vänner på spor 1 det var liveband och grejer så det var festligt måste jag säga. Fick mig äntligen en lyckad utekväll utan diverse bravader. Så jag är rätt nöjd, tyvärr vant de så bra utbud på människor igår var rätt mycket äldre men det var väl skit samma. Träffade visserligen en karl som jag satt och snackade en del med som verkade vara helt okej, men sedan berätta Silje för mig att han var pundare, så då tog vi två steg bak . haha. Nej sånt skit vill vi inte veta av, nich gut.

 

Snart ska Emma komma över till mig så ska vi ta och kika in Andra Avenyn ilag, det ska bli mys. Och resten av denna kväll blir lugn, rätt sliten från gårdagen kan man säga. Sov till halv fem idag, fatta inte hur jag lyckas men ja nu är jag iaf rijält utsövd.

 

Föresten Malin nyling så har jag på mig step for sudan strumporna och då fick jag en uppenbarelse att jag måste tvätta i morgon, för er som inte riktigt hänger med i resonemanget kan jag berätta att step for sudan strumporna gör så man får blod stopp i bena, spänner åt så hårt runt bena att man tror man ska smälla av. Så när man offrar sig till att ta på sig dem så är det enbart för att de är de enda strump paret som finns kvar.

 

Till alla er som ska köra en utekväll där hemma, hoppas ni får en lyckad kväll.

vi hörs när vi hörs, vi ses när vi ses.

kärlek / ds

Blue, Blue moon

 

Nu sitter jag och Emma och diggar till Blue,blue moon och vi känner en stor glädje över vårt beslut att flytta till Narvik. Vi trivs som fisken i vattnet och livet leker. Ikväll ska Emma jobba och jag skulle egentligen haft en hemma kväll, men nu har silje frågat om jag ska med ut och dricka öl och man kan väl inte säga nej efter hur min förra helg blev, haha. Måste ju bli bättre denna gång, lite trist att inte Emma kan haka på bara men som sagt vi laddar ju inför vinterfest veckan och allt vad den har att erbjuda. Plus att jag är värd detta eftersom Emma dejtar och inte jag ;) . Har hängt på köpcentret varje dag sedan i måndags så vi är lite av stammisar kan man säga, men det har inte blivit så mycket handlat. Föresten kan jag meddela att det jobbar en riktigt rekorderlig karl i WE butiken i köpcentret, idag höjde de musiken i butiken när jag och Emma gick förbi sedan fick vi lite heta blickar, haha.

Föresten ni brudar som funderar över att komma upp och hälsa på så gör det under påsken för då är både jag och Emma lediga i en vecka och då kan vi härja satan ilag. Jag och Emma tycker iaf att detta är en riktigt bra ide, så nu får ni allt visa lite intresse ;)

 

kräfter

 

Från oss två till er alla en riktigt storslagen kräfthelg.

Kärlek / ds

En vecka i Narvik

som ni m'rker s[ har jag vart lite d[lig p[ att uppdater men det 'r f;r att Emma och Malins dator har havirerat lite s[ internet funkar inte. Men nu har jag f[tt l[na datorn av min granne, as shysst.
Kan ber'tta lite snabbt om livet h'r uppe. Bor i en hubel som det kallas det 'r helt enkelt bara ett rum s[ delar man k;k och dusch med andra vilket 'r v'ldigt vanligt h'r i Narvik, verkar inte som om det finns n[gra l'genheter h'r. Har iaf tre grannar tre karlar i 40 [rs [ldern p[ k;pet 'r de varken svenskar eller norskar s[ de komunicerar med mig p[ taskig engelska och en annan 'r dum och svarar p[ svenska, haha Ja kanske inte det b'sta. Men i vilket fall som helst 'r de hur shysta som helst. De har fixat s[ att jag f[r en egen tv p[ rummet och s[ har de fixat en dator som jag kan h'nga p[, hur bra som helst. Har nu jobbat i en vecka p[ hotellet och det g[r alla tiders, r'tt sk;nt att bara strosa runt f;r sig sj'lv och slippa t'nka p[ hur man ser ut, det 'r ju iaf ingen som ser 'n. Den enda stora skillnaden mot Sverige 'r att de inte 'ter n[gon lunch h'r, utan man tar n[gon macka bara , fast det 'r r'tt bra f;r man f[r ta pauser n'r man vill s[ ja det 'r ett r'tt fritt arbete m[ste jag s'ga.
ut;ver det s[ har vi vart p[ krogen i helgen ocks[ som jag redan n'mtn men eftersom jag tog det lungt p[ fredag s][ t'nkte jag supa mig dritt full p[ l;rdagen och ha skit roligt, men tyv'rr misslyckades allting ganksa snabbt. f;rfesten var v'ldigt trevlig m[ste jag s'ga det var jag, Emma, Malin, Kattis, Alladin och bj'rrn . Alladin och bj'rrn l'rde oss lite nya ;lspel som vi t'nkte bjuda p[ i log'rn, speciellt 'lgen, haha. Men n'r vi drog till kafferiet som krogen heter s[ varade bara min vistelse i ca 10 minuter, m[dde inte katjing kan vi v'l s'ga. S[ en annan gick hem medans alla andra var kvar och festade fram till sju p[ morgonen. Men nu drar vinterfesten i narvik ig[ng n'sta helg s[ d[ j'vlar ska vi kalasa hade vi t'nkt. 'r tydligen ett j'vla drag h'r d[. s[ ni som t'nkt h'lsa p[ oss skulle ha gjort det under den veckan, lite sent p[t'nkt nu kanske.

Lite skvaller h'rifr[n kan vi bjuda p[ ocks[. Emma B har dejtat en Norman tv[ g[nger nu under den h'r veckan, Yngve heter han och s'gs vara ett riktigt kap, 'ven enligt Malin s[ Emma har lyckats rij'lt. En annan har tyv'rr inte sett han och kan inte uppge n[gon information, men jag tror det verkar vara en bra gut.

Kan jag s'ga att jag saknar fr;ken nyling en hel del, tycker verkligen att du ska komma hit. Jag trivs som fisken i vattnet och de tror jag 'ven du skulle g;ra. F;resten Malin har jag sett en rek karl som jobbar p[ WE butiken i k;pcentret, Emma s'ger att han ser menl;s ut, men det var v'l inget nytt. haha.

Till sist vill jag bara skriva till min mor och far att jag saknar er i min vardag, v'ldigt mycket!

Massa k'rlek / ds

Denise Spelbacken

..Låt oss skåla för oss & för människorna som har oss. Förlorarna som hade oss, och de lyckliga som kommer möta oss.

RSS 2.0